onsdag, maj 05, 2010

Mikaela Valtersson och Bosse Ringholm

Många av oss drömmer att efter många år av hårt arbete kunna köpa en gnutta frihet i form av ett eget hus där man har betalat det mesta. Med hårt skattade pengar förvisso, men som köper en sund byggnad som inte kräver så mycket underhåll och som man inte behöver betala hyra för att bo i.

En investering som man gör en gång i livet för att kanske inte behöva tjäna på mycket pengar framöver. Man kanske tänker att man vill syssla med annat efter tuffa arbetsår. Jaga eventuella barnbarn runt sin tomt, måla tavlor eller skriva böcker utan att någon nödvändigtvis ska vilja köpa dem.

Denna grund till frihet rycker Miljöpartiet och Mikaela Valtersson bort under fötterna på dig. I vänsterns värld har du nämligen inte rätt till det du äger. Det hus du en gång köpt anser sig vänsterpartierna ha rätt till en del av. Varje år. Och att de utan vidare mankemang kan höja denna "sin" andel av det du köpt och i den enfald trodde dig äga.

Har du inte råd att betala det som staten, vänstern och Mikaela Valtersson anser sig ha rätt att kräva av dig? Då får du ta ett lån för att betala skatten.

Fy fan.

---

Jag har för mig att det retoriska geniet Bosse Ringholm sa exakt samma sak för några år sedan och på goda grunder blev rikligt kritiserad för det. Festligt att vi tydligen har en ny Bosse Ringholm i dagens vänsteralternativ.

---

Per Ankersjö, Mary X, SvD, Adam Cwejman, Ekot och Edvin Alam.

Etiketter: , , ,