onsdag, maj 05, 2010

De rödgröna i Örebro: "Socialism, Che och klasskrig"

Kontrasterna mot det ganska fruktbara samtalet med metallarna i Skövde kunde inte vara större än de mot den samlade vänstern i Örebro. Redan vid stationen mötte oss den lokala SSU-avdelningen med skränande talkör och plakat med bland annat texten: "Socialismen ska segra".

Jag såg inga fackliga valarbetare där på våghustorget, men de fanns säkert med. Det som syntes däremot var RKU, SSU, Ung Vänster och Grön Ungdom som gjorde gemensam sak i sitt hat emot företag, äganderätt och individens rätt gentemot kollektivet.
Det ska dock sägas att det var ett otroligt tryck på alliansanhängarna. Jag skulle uppskatta att närmare 2000 pers var där. Bra stämning, strålande solsken och allmänt nice.
Jag försökte tala med en Grön Ungdom som klätt sig i vit overall och protesterade mot kärnkraften, men det gick lite sådär. Jag ville liksom benchmarka den delen av den rödgröna alliansen mot den del av samma jag språkade med i Skövde och frågade vad de ansåg om fackens önskemål om säker tillgång till energi till låga priser och fick till svar: "Det är väl dåligt?"
Nåväl. Jag ska inte gnälla. Liksom SSU i Skövde (och antagligen i Örebro) var hon inte där för att diskutera. Hon var där för att skräna. Väl så... det är hennes fulla frihet. Frågan är hur kul det är på sikt...

Etiketter: , ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Roligt att du klumpar in GU i extremvänstern. Här i Örebro samarbetar de i miljöpartiet och GU med alliansen, det betyder dock inte att vi gillar er kärnkraftsuppgörelse, vilket liksom var budskapet på deras banderoller också. De vita overallerna syftar till att.. liksom.. vara en skyddsdräkt mot strålning...

Måla inte upp några stråhattar om Miljöpartiet utan försök att sätta dig in i våra faktiska åsikter och budskap istället. :)

10:30 fm  

Skicka en kommentar

<< Home