onsdag, maj 05, 2010

Möte med Metallare II


Några av de sköna snubbarna från Metall jobbade på Volvo och någon annan i skogsindustrin. Det kändes inte särskilt långsökt att fråga om de inte kände någon osäkerhet kring exempelvis energipolitiken och den aviserade kilometerskatten. När frågan kom på tal skruvade de lite på sig.


De var dock alla överens om att eftersom energin var så viktig för t ex metallarnas jobb, så skulle det bli en bättre energipolitik än regeringens. De höll med om att den befintliga energipolitiken faktiskt är bra (efter lite dragande), låt vara att de nog trodde att den Socialdemokratiska skulle vara ännu bättre.


Men Miljöpartiet då? De skriver ju på flera ställen i sitt partiprogram att kärnkraften ska stängas av omedelbart... Och med tanke på att de verkar gå ganska väl ut ur förhandlingarna kan ju liksom det bli den rödgröna alliansens politik. Är ni inte oroliga för det, undrar jag. Efter en tankepaus konstaterade de tre gentlemännen att "det löser vi.. när det är så viktiga frågor". (Hmmm... tänker jag... jag skulle inte vara så säker.)


Etiketter: , , ,