söndag, maj 02, 2010

På tågturné med Alliansen!

Jag har - som den uppmärksamme läsaren säkert märkt - en hel del synpunkter på reformtakten i landet. Sverige behöver en rejäl kursändring; styra bort från alla socialistiska strävanden och spaka ut på friska marknadsliberala vatten.

Helt klart är dock att alternativet vore förfärligt. Inte bara är vänsterpolitiken utomordentligt skadlig för näringslivets utveckling, den är också rent av korkad. Med märkliga hemvävda teorier om att folk jobbar mer om man höjer taket i a-kassan, stora skattehöjningar med kraftiga negativa konsekvenser på arbetsmarknaden som följd och gigantiska satsningar på infrastruktur för pengar som inte finns.

Och det där med pengar som inte finns leder väl egentligen till det allra värsta. Vänsterpartierna kommer att - om de ska hålla sina vallöften - kasta Sverige in i en negativ budgetspiral. Högre skatter -> sämre företagsklimat -> lägre tillväxt -> färre jobb ->färre som betalar skatt -> ännu högre skatter -> ännu sämre företagsklimat... Och så fortsätter det tills dess att friska EU-länder ställer upp med biljonlån på samma sätt som för Grekland nu, för att Sverige ska kunna behålla samhällsnödvändiga institutioner. Med vidhängande digra, men i sammanhanget rimliga, motkrav.

I DET Sverige byggs ingen snabbjärnväg.

Mot bakgrund av det är det med stor glädje mottar jag beskedet om att ha utsetts till att få följa med på Alliansens tågturné på tisdag och onsdag!

Det ska bli kul att hänga med partiledarna och de andra statsråden och jag hoppas också att det blir tillfälle att snacka ordentligt med de politiska journalisterna. Bland annat om ovanstående...

Etiketter: , , ,

4 Comments:

Anonymous Elias Giertz said...

Gud vad roligt! Grattis! :D

1:41 em  
Anonymous Anonym said...

Hahahahahahahahahahahahahahahaha. Hemvävda teorier var det ja, för ekonomin har ju alltid gått som på räls när borgarna har suttit vid styret ;PPpPpPppPpPPpP

1:47 em  
Blogger Knapsu said...

Här var det mycket tokerier men jag nöjer mig med att undra:

"Med märkliga hemvävda teorier om att folk jobbar mer om man höjer taket i a-kassan"

Vem har påstått att folk jobbar mera om man höjer a-kassan?

Det där är ju inget annat än din egen hemvävda halmdocka om vänsterpolitiken!

2:09 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Anonym, jag förstår att du inte gillar alliansregeringen, men kan du inte hålla med om att den faktiskt lyckats lotsa oss genom finanskrisen ganska proffsigt?

Knapsu, gång på gång hör man något förvirrat resonemang om att "trygga människor" vågar starta företag, byta jobb och sådant som gör att de kan trycka ut mer produktivitet ur sina dagar, och att höjt tak i a-kassan och sjukförsäkringen skulle vara biljetten till denna "trygghet".

Vänsterpartierna säljer trygghet, men leverar arbetslöshet och långtidssjukskrivningar...

2:45 em  

Skicka en kommentar

<< Home