torsdag, maj 06, 2010

Alliansen drar förbi!


Även om det är fortsatt tufft för mitt Centerparti är det ändå oerhört glädjande att se opinionen straffa vänsterpartiernas inflationsdrivande överbudsbonanza. Stort grattis till vännerna i Folkpartiet som går som tåget! Vi ska ladda upp ångtrycket och ta oss ikapp...

En intressant reflektion är att de rödgröna ledde ända fram tills de presenterade sin skuggbudget. När de tvingas redovisa sin politik tänker tydligen många om. Den ökande valtemperaturen kommer att tvinga fram ytterligare precisering av rödgrön politik.

Förtroendet för Mona Sahlin och Thomas Östros är också katastrofalt lågt (enligt Expressens undersökning).

En opinionsmätning är ju bara en opinionsmätning och det går inte att dra några betydande slutsatser från en enskild sådan, men helt klart är ju ändå att det är roligare när det går bra i dem.

Extra festligt är också den till artikeln kopplade läsarundersökningen om partisympatierna. Den är på inget sätt signifikant som opinionsmätningsinstrument, men bland de som klickat där är Centerpartiet 3 %-enheter större än Socialdemokraterna som landar rättvisa 6% av de nästan 5000 personer som röstat. (Särskilt glädjande är också att se det odemokratiska Vänsterpartiet åka ur riksdagen med huvudet före med sina 2%...)

Undrar måntro hur stämningen är på Sveavägen just nu? Min gissning är att cigarettförsäljningen i tobaksaffären intill når nya försäljningsrekord i dagarna.

Etiketter: , , ,

2 Comments:

Blogger Raymond Svensson said...

För en centerpartist är det mycket smolk i bägaren. Opinionsläget enligt Demoskop för (C) borde bekymra varje centerpartist.

6:06 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Hej Raymond! Du har helt rätt och jag inleder också bloggposten just med den andemeningen.

Det är hög tid att kavla upp ärmarna och jobba ännu hårdare med att kommunicera ut vår utmärkta politik. :-)

MVH
/J

7:47 em  

Skicka en kommentar

<< Home