tisdag, maj 25, 2010

Veikko försvarade även Sverige!

Jag blir så jävla förbannad när jag hör och läser om fallet Veikko. Min goda vän Merit Wager har berättat om den 90-åriga krigsveteranen Veikko Virtanens situation på sitt äldreboende i Vaxholm.

Jag trodde först att detta var något som snabbt skulle lösas när kommunledningen blev varse om hur det stod till. Tyvärr tvingas jag konstatera att det inte är fråga om någon misstag. Detta ÄR (tydligen) hur Moderatledda Vaxholm vill behandla Veikko?

Likt själlösa maktsossar av värsta slag slår ansvariga ifrån sig och tycker att det hela är något som "media har hittat på".

Veikkos tårar är inget som media har hittat på! Att han har glömt av sin svenska och känner sig isolerad och maktlös är heller inget påhitt!

Finska är ett minoritetsspråk och Veikko har laglig RÄTT att få stöd på finska. Att förneka honom den rätten är ett regelbrott och bör beivras.

Veikko är en hjälte. Han försvarade sitt land - och därmed i förlängningen även Sverige - mot kommunismen. Om inte han och hans gelikar kämpat med sådan mod och kraft som de gjorde, hade vi haft Sovjet som närmaste granne. Jag vill gärna att Vaxholmsmoderaterna reflekterar någon minut över vad det hade inneburit för vårt land. Det säkerhetspolitiska läget hade sett helt annorlunda ut, för oss, för Europa och till och med för världen.

Det finns en facebookgrupp som växer snabbt nu - Veikko vs Vaxholm!

Etiketter:

4 Comments:

Blogger Markus "LAKE" Berglund said...

Vissa dagar är man glad att Centerpartet inte längre är med och styr Vaxholm, så slipper man skämmas som en hund för att ha partikamrater som är ansvariga i just det här fallet...

Ps, angående etiketter så har jag en som jag använder ganska ofta - "Idioti". Den funkar väldigt bra även till detta inlägg...

1:09 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Bra etikett... :-/

1:30 em  
Anonymous Anonym said...

Bra ställnings tagandet !
Syn att Veikos fall har blivit "spel"; man vill dela det så goda i Finska och Svenska
H; markku pasanen

6:35 em  
Anonymous Boman said...

Det är en lagstadgad rättighet att få vård på det språk man behärskar, var man än bor. Vare sig det är svenska, finska eller nåt annat. Hur det löses är upp till varje kommun. För oss finnar är läget inte svårt, vi är så pass många, överallt. På det helfinska Suomikoti finns plats, men Vaxholm vägrar att betala. De vägrar att ge honom den omsorg han har rätt till som skattebetalare.
Förutom att Veikko är gammal, änka är han också blind. Tänk dig, ensam i en omgivning du inte ser men inte heller förstår. Språket har han tappat på ålderns höst, det inlärda. Modersmålet finns alltid kvar.
Fö finns det ett spanskt boende i Göteborg, med endast spansktalande boenden och personal.

11:22 em  

Skicka en kommentar

<< Home