tisdag, juni 01, 2010

Obegripligt osmakligt från Veronica Palm

Om vi inte kan hålla huvudet kallt, hur ska de som är mitt i konflikten då kunna göra det?

Den svenska debatten domineras totalt av de förfärliga händelserna i vattnen utanför Gaza och haverierna duggar täta.

Igår fick vi höra en del märkliga ansatser i försvar för Israels, av allt att döma olagliga och på alla sätt katastrofala, bordningsförsök och idag skriver den Socialdemokratiska riksdagsledamoten, tillika ordförande för Socialdemokraterna i Stockholm, Veronica Palm, på sin blogg (genom ett citat från Björn Afzelius) att hon undrar "vem Dom Utvalda ska bränna nästa gång".

Det verkar alltså vara Palms åsikt att vissa folkslag är mer benägna till ondska än andra?

Vill man på allvar försöka bidra till en bättre situation i mellanöstern kan man väl i alla fall försöka bidra till något som kan liknas vid ett samtalsklimat?
...

Läs även Fredrick Federley, Ola Apelsineld och framförallt Erik Laakso som skriver oerhört bra om eländet och önskar balans i tonläget.
---
Update: Veronica Palm gör en halv pudel och skriver ett nytt inlägg i vilket hon klargör att citatet rykt ur sitt sammanhang "kan tolkas" antisemitiskt. Tycker nog en hel pudel och en ursäkt till alla av judisk härkomst hade varit på sin plats, menmen... det är ju bättre än ingenting.

Etiketter: ,

1 Comments:

Anonymous arthur said...

Jag tyckte att det såg ut som en duglig pudel.

När det gäller Insani Yardim Vakfis båtar så saknar som vanligt vår journalistkår ambitionen att producera duglig journalistik. Vill man få rapportering från regionen som inte bara är en megafon åt brunvänsterns aktivistgrupper kan man surfa in på till exempel en av dessa två engelskspråkiga webbplatser:

Yediot Ahronot:
http://www.ynetnews.com/

Arutz Sheva:
http://www.israelnationalnews.com/

Den senare har också webb-radio och tv.

6:42 fm  

Skicka en kommentar

<< Home