tisdag, juni 22, 2010

(S) sjunker som en sten

Igår berättade jag om att en stödgrupp för de Socialdemokrater som lider av Centerpartiets förnyelse skapats på facebook. Det verkar som att vårt stöd behövs mer än någonsin, eftersom Det Socialdemokratiska Arbetarepartiet fortsätter att sjunka som en sten i opinionen.

Med 28,8 procent följer man den nedåtgående trenden och det verkar inte hända så mycket i den interna debatten. Man verkar fullt upptagen med att bekymra sig om att vi i Centerpartiet ägnar sig åt att att fundera, diskutera och debattera om hur vi ska förhålla oss till en föränderlig omvärld på bästa sätt.

För världen förändras, vare sig man vill eller inte. Ibland är därför invanda mönster och tankebanor dömda att brytas.

Att politiska motståndare i andefattighet och/eller avundsjuka brölar över vår förmåga att tänka nytt kan kanske ses som ett sätt att hantera det faktum att sympatierna för det egna partiet rinner som sand genom stela fingrar.

Etiketter: , , ,

6 Comments:

Blogger Unknown said...

det mest positiva är dock att Sverigedemokraterna är på väg in i riksdagen. Snart ser vi den dagen då Svenskarna reser sig från den påbjudna förvanskningen av fakta.

Då blir uttalanden av tex Maud Olofsson: "Det var faktiskt inte vi Svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån som gjorde"

Det är minst sagt ett självmål att sparka på våra Svenska föräldrar och generationer av Svenskar på detta sätt.

När trodde Ni att det blev inne att spotta på Svenskarna?

12:24 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Men snälla nån, du får nog läsa på om detta... Migration är helt naturligt och har förekommit i alla tider.

Utan invandringen på 50- och 60-talen hade vi aldrig kunnat bygga upp det industriella kapital vi faktiskt fortfarande till stor del lever av idag.

Är det detta - myter och missförstånd - som Sverigedemokraterna bygger sin politik på har man verkligen ingenting i riksdagen att göra.

12:36 em  
Anonymous Anonym said...

Så invandrarna skulle ha byggt upp Sverige !?.Du är sannerligen mer än lovligt tom i bollen (Johan) såvida du inte går på någon form av drog och kan ursäkta dig på detta vis, stolle.

Pelle

8:51 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Hahaha... Nu vet jag inte om "pelle" är ett troll... Den fantastiska nivån på inlägget antyder att det kanske är min kollega Tobbe som fular sig.. men för alla eventualiteter ska jag svara:

Arbetskraftsinvandringen var utomordentligt viktig för att kunna växla upp affären för svenska industriföretag. Att förneka detta är antingen chockerande okunnigt eller djupt ohederligt.

10:32 em  
Anonymous Anonym said...

Det går väl inte sådär jättebra för centern? Trots att ni funderar och funderar...

11:06 em  
Anonymous Skatan said...

Försök att påverka politikerna i Alliansen att gå ihop i en valsamverkan så att "alla kommer med" ... även om det går knackigt för några ...

Ett massivt tryck för det borde väl göra susen. För det är väl inte för sent ännu, eller?

Jag högaktar centern som följer med sin tid, kan ändra åsikt när det är relevant och ändå är centern i sina liberala värderingar ...
Vår basindustri, stålindustrin, skulle inte vara den den är om inte massor av tyskar och valloner med specialistkompetens invandrade till Sverige och blev kvar ... som de ursvenska de nu räknas som av till exempel SD ... Och de är ju svenskar likaväl som många av dagens invandrare kommer att vara om några generationer ... Var så säker ... om nu DET skulle vara så viktigt.

10:38 fm  

Skicka en kommentar

<< Home