onsdag, juni 23, 2010

Valet en sanslös rysare!

Om inget stort händer i opinionsutvecklingen är det en riktig nagelbitare vi går till mötes inför höstens riksdagsval. I dagens mätning från Novus är det så gott som jämnt skägg, med en statistiskt icke säkerställd ledning med någon procentenhet för de rödgröna.

Något glädjande är att Centerpartiet mäter 5,7 %, vilket faktiskt är ungefär valresultatet i Stockholms stads valkrets 2006 (då jag har får mig att vi fick 5,62 %).

Socialdemokraterna kan glädjas åt att åtminstone tillfälligt sniffa på minnen från fornstora dar då man fortfarande var störst. En glädje som antagligen kommer att vara ganska kortvarig. De har kniviga frågor att besvara om inte minst de givit oss i Centerpartiet så mycket skit för den senaste tiden - energipolitiken. Men det är ju som man säger: Svinhugg går igen! ;-)

Etiketter: , , ,

1 Comments:

Anonymous Ma said...

Visst kommer valet att bli en riktig rysare om dessa resultat håller i sig. Men frågan om SD kommer att hamna i riksdagen som även denna undersökning förutspår återstår att se. Det blir i så fall ett helt nytt riksdagsparti. Få se vad de kan ställa till med och om de hamnar i en vågmästarroll som många påstår...

10:19 fm  

Skicka en kommentar

<< Home