fredag, juni 18, 2010

Väljarflykten från (S) lär tillta

Jag är en av många Centerpartister som tycker att energiöverenskommelsen förra året var det bästa som hänt svensk energi sedan björkveden.

Efter 30 års ökenvandring landade alliansregeringen i en politik som innebär unika satsningar på förnyelsebar energiproduktion, samtidigt som de stora orosmolnen som hängt över industrin skingrades.

Facket och arbetsgivarna i de energikrävande branscherna har varit mycket angelägna att få långsiktiga villkor att jobba efter. Med långa investeringscykler förstår man naturligtvis vikten av detta. Ska de investera i Sverige eller ska man välja andra länder? Att sysselsättningsutvecklingen i industrin är avhängigt detta är inte heller svårt att förstå.

Man undrar ju om alla dessa sossar som öser skit över Centern och regeringen nu ägnar någon tanke om hur denna utvecklade avvecklingsiver kommer att mottas av hundratusentals traditionella sosseväljare runt om i landets bruksorter?

---
Läs även Gustav Andersson.

Etiketter: , , ,

3 Comments:

Blogger Peter Andersson said...

Verkar vara något hos just centerpartister som gör att man ser "såssar" som ett grått kollektiv, ovärdiga att ses som individer. I ditt inlägg markerat genom en enkel hänvisning till "sossar" skriver om energin.

Hade anledning att notera det på en annan blogg idag. Ett trist förhållningssätt till meningsmotståndare.

/pa

12:02 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Eh.. jag adresserar ju "de sossar som kastar skit på Centern".

Om det är din uppfattning att dessa är ett kollektiv bekräftar du ju själv det du påstår att jag säger?

;-)

MVH
/Johan

1:38 em  
Anonymous Anonym said...

Jag har hört att socialism bygger på kollektiv...

/statsfilosofen

4:32 em  

Skicka en kommentar

<< Home