fredag, juli 02, 2010

Mosaik av unken ekofascism

Stockholm är fantastiskt. Blandningen av stad och natur är magnifik, men något jag ofta har tänkt på är bristen på bra ställen att hoppa ner i allt vårt fina vatten!

Årsta holmar ligger bra till mitt i årstaviken mellan tanto och liljeholmen. I princip mitt i stan bland massor av folk med badbehov. Just är det dock en ganska menlös liten yta som mest är em fast punkt i tillvaron för järnvägsbron (broarna numera). Så behöver det inte vara.
Stockholmscentern vill låta holmarna utvecklas till en oas för stadens människor.

Naturligtvis är miljövänstern negativa.

Jag tror ärligt talat inte att granbarkborren har något emot att bo på någon ö lite längre bort från stadskärnan...

Etiketter: , , ,

8 Comments:

Blogger Lennart Nilsson said...

Är det centerns nya stil att beskriva miljöengagemang som fascism?

För övrigt så är ett tips till er att inte skicka pressmeddelanden när ni är mer än måttligt salongsberusade. Det här förslaget är det mest absurt knäppa som jag hört sen, ja nån ville bygga en jättelik badring i Riddarfjärden.

2:41 em  
Blogger Hemlige said...

Men Lennart det har faktiskt ingen som helst betydelse när Stockholms Centerpartister skickar sina pressmeddelanden, de röker ju konstant på.

2:51 em  
Anonymous Anonym said...

Lennart, ja, när "miljövännernas" linje som så ofta inte alls är bra för miljön. Som det irrationella motståndet mot höghus och förtätning. Miljövännerna här i stan förespråkar en gles stad, vilket är fullständigt bisarrt. Redan idag tar ju Stockholm upp en alldeles för stor yta för en så pass liten stad. Och det är tydligen "miljövänligt"... jag kan tycka att det hade varit mycket bättre för miljön att bygga en tät kompakt stad och sedan kunna lämna större områden helt orörda.

6:48 em  
Anonymous Natas said...

Grymt förslag, Då kan jag och mina polare rejva hela nätterna, det uppskattas säkert av alla fisar som bor i dom dyra bostadsrätterna tvärs över viken,,,NOT !!!!

7:05 em  
Anonymous t. said...

med ekofascism avses såvitt jag förstår det att miljön är viktigare än manniskor. Det kan man naturligtvis få tycka, men med tex ekologisk odling istället för konventionell skulle bara maten räcka till 2/3 av världsbefolkningen.

Konsekvenserna att föredra det "miljöbra" i alla lägen är inte sällan försämrad välfärd och därmed sämre utbildning, fler sjuka och fler svältande.

Sen kan det ju tilläggas att det som de tycker är miljöbra i nästan alla fall INTE är det. De är bara mot civilisationen helt enkelt. Miljön är bara en gullig täckmantel.

7:18 em  
Blogger ye ol' svenne said...

Grymt kul idé! Synd att se så fina öar outnyttjade. Skulle kunna bli en fantastisk badoas.

Kan ju bli dyrt förstås. Och lär väl behövas en gångbro?

7:44 em  
Blogger Lennart Nilsson said...

@Anonym
Jag undrar vilka specifika "miljövänner" du menar? Intressant är docj att du inte inkluderar stockholmscentern i dessa ;-)

@t
så nu är en biolog som påpekar att det finns stora naturvärden på holmarna mot civilisationen också...

12:26 fm  
Anonymous Dr M said...

@Lennart Nilsson: Nu är ju en del av problemet med biologens ifråga debattartikel (alldeles oavsett vad man anser om Stockholmscenterns förslag i sig), att hon inte alls påvisat några stora naturvärden -- i alla fall inte så som hon presenterar sin sak i debattartikeln. Gång efter annan hänvisar hon till att på holmarna finns arter och biotoper som är "ovanliga i en storstad". Frågan hon inte besvara är på vilket sätt det inte ligger i sakens uppenbara natur att de är just ovanliga inne i en storstad, och på vilket sätt det gör dem extra skyddsvärda.

5:57 em  

Skicka en kommentar

<< Home