måndag, augusti 16, 2010

Butlers i tunnelbanan? Har de blivit helt jävla tokiga?

Tja, älska vet jag inte riktigt men tid för att skratta känns det som det kan vara...

Sossarna tycker att RUT är jättedåligt, att det är ett "pig"-avdrag och jada jada. Eftersom stockholmarna, liksom många andra runt om i vårt avlånga land (890 000 människor), tycker att det är toppen och just börjar upptäcka tjänstesamhällets förtjänster, stör detta dem uppenbarligen så pass mycket att de måste hitta på något.

Och förslaget är: *ta-daaa* Butlers i tunnelbanan.

Man kan kanske tycka att det är en smula att gå över ån efter vatten. Ett fungerande system finns och växer hela tiden. Anledningen till att det fungerar är att man skapat en bypasskanal förbi de orimligt höga skatterna på arbete, som drabbar tjänstesektorn som riktar sig till privatpersoner skoningslöst.

Hur man ska få ihop en rimlig affärsmodell för dessa butlers är det nog ingen med erfarenhet av företagande som förstår... Planerar Jämtin att överföra resurser från att köra tunnelbanorna i tid och att hålla rent och tryggt?

Mitt i allt detta komiska finns det andra som inte alls skrattar.

As we speak upprättas varsellistor på de 11 400 företag som tack vare RUT skapat 18 000 jobb, utifall att de rödgröna skulle vinna valet. Tror att de drabbade har en tydlig idé om var Jämtin och sossarna kan trycka upp sin DN Debatt.


---

Missa inte heller att skriva under RUT-uppropet, skapat av rutföretagaren Åsa Malmborg.

Etiketter: , ,

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Nog har det blivit tokiga!

10:35 fm  
Blogger Elias said...

När jag började läsa deras artikel tänkte jag "säg inte att de ska skattefinansiera det där för då dör jag". Men så var det inte. De vill bara tillåta företag att uppehålla sig i t-banan. Utöver det innehöll artikeln några förslag på affärsidéer. Tack, vi har fått nog av sossars affärsidéer. Låt företag sköta den biten.

12:51 em  

Skicka en kommentar

<< Home