torsdag, september 23, 2010

Kryssen räknade - Stockholmscentern levererade

Så var alla kryss räknade och valresultatet är klart. Centerpartiet går kraftigt framåt i Stockholm och särskilt konstigt är det inte. Vi har haft ett stort antal mycket vassa kandidater, en väl fungerande valorganisation, samt en central valkommunikation som fungerat ypperligt.

Den mest imponerande krysskampanjen genomfördes av Elisabeth Thand Ringqvist. Mycket imponerande. Hon tog också ett hedersamt antal kryss. Ingen annan Allianskandidat än Birgitta Ohlsson och Fredrick Federley fick faktiskt fler kryss än ETR i Stockholm, om man räknar bort partiledarna som ju har en helt ojämförlig exponering under valrörelsen.

Värda att nämna är också Maria Brogren och Fredrik Lindstål som båda kryssade sig upp på listan. Ett faktum att komma ihåg inför kommande nomineringar. Själv fick jag blygsamma 179 kryss, för vilka jag dock är omåttligt stolt! Stort tack alla som har kryssat och på andra sätt stöttat mig!

Hur fördelade sig då kryssen i toppen på listan? Vilka blir invalda?

Maud Olofsson fick 4527 kryss, men blev invald från Västerbotten och utgår därför från Stockholmslistan.

Fredrick Federley är invald och fick 1456 kryss.

Elisabeth Thand Ringqvist fick 615 kryss.

Andreas Carlgren fick 521 kryss, men är invald i kraft av sin plats som tvåa på listan efter Maud.

Abir Al-Sahlani fick hedersamma 315 kryss, trots att hon inte drivit någon personvalskampanj, och blir första ersättare i kraft av sin listposition.

Etiketter: , , ,

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Du fick åtminstone ett par röster till... Jag (och ett par till i bekantskapskretsen) kryssade men från fel valkrets, vilket innebär att rösten inte räknas utan tillfaller partiet som helhet. Valsystemet är inte det mest logiska...

12:58 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Stort tack för det! :)

3:32 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Stort tack för det! :)

3:32 em  

Skicka en kommentar

<< Home