lördag, oktober 09, 2010

Heja Liberaldemokraterna!

Liberati startades för två år sedan och hoppade rakt in i den svenska debatten. Många av liberatisterna är goda vänner och ideologiskt har de sökt påverka politiken i allmänhet och Folkpartiet i synnerhet helt i min smak.

Utfallet från valet måste dock betraktas som en besvikelse för de liberala krafterna i Folkpartiet. Till skillnad från vad 99% av alla partiaktiva hade gjort, så tar liberatisterna konsekvenserna av händelseutvecklingen fullt ut. De lägger ner. Och skapar nytt.

Liberaldemokraterna är ett nytt intressant och spännande projekt (de kallar sig inte ännu ett parti), vars utveckling kommer att vara mycket intressant att följa. Vi har med all önskvärd tydlighet anat sprängkraften i vågmästarpositionen i svensk politik. Både höger och vänstersidan skulle bli betydligt bättre av att tvingas förhålla sig till liberala medborgerliga rättigheter på ett tydligare sätt.

Man ska naturligtvis inte underskatta uppgiftens komplexitet. Icke desto mindre finns en signifikant väljargrupp med frihetliga värderingar som knappast kan känna sig sedda av något parti i Sveriges riksdag idag.

Etiketter: ,

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ja, frågan är bara om det blir det socialliberala parti som först förespeglades.
Eller om det blir ännu ett högerparti i hippiegestalt.

7:08 em  
Anonymous Anonym said...

Liberaldemokraterna har hittills övertygat.

Jag har stora förhoppningar om att det hela snart ska bli det evidensbaserade socialliberala parti Sverige saknar.

isakochgustav.wordpress.com

9:57 fm  

Skicka en kommentar

<< Home