måndag, december 06, 2010

Nackacentern i NIMBY-träsket

Det är ibland svårt att luta sig mot principer när det gäller den egna utsikten. Nackacentern driver en linje som knappast kan anses förenlig med Centerpartiets mission mot Not in my backyardmentaliteten.

Om den egna utsikten, den egna bostadens prisstegring och en allmän oginhet mot utveckling och tillväxt sätts över det självklara faktum att världen utvecklas - och måste få utvecklas - kommer också alla de fördelar som utvecklingen för med sig inte heller att komma oss till del.

Nackacentern verkar för närvarande drivas av samma typ av miljömytomani som jag tycker är det sämsta med Miljöpartiet: En osund vurm för det förindustriella samhället och en outtalad underton om att utveckling och tillväxt per definition är dåligt och måste stoppas.

Mot detta rider goda vännen Tobias spärr i Nacka-Värmdöposten.

280 000 står i bostadskö i Stockholm. Alla Stockholms läns kommuner borde ha frågan om hur dessa människor ska kunna etablera sig, och sätta igång och bygga sina liv efter sina egna drömmar, mycket högt på dagordningen.

Visst är grönområden och naturreservat mycket viktiga, men bor man i stan måste man acceptera att dessa inte är hur stora som helst. Samtidigt finns det enorma skatter av orörd natur runt om i vårt avlånga land, vars närbelägna orter behöver såväl naturintresserade innevånare som besökare och turism.

Etiketter: ,

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

12:53 em  
Blogger Johan, PL&C said...

FYI: Jag tog bort en kommentar som inte hade något med inlägget att göra, eller om politiken överhuvudtaget.

Det verkade av allt att döma bara skrivits för att smutskasta någon jag varken känner till eller har skrivit om här på bloggen.

3:19 em  

Skicka en kommentar

<< Home