söndag, januari 16, 2011

Drakstadscentern börjar ta form

Förändringar sker i det stora och det lilla. Till den förra kategorin hör nog händelserna i Tunisien. Folket reser sig och kastar ut en tyrann och diktator och val ska hållas inom två månader. EU och Sverige bör ställa upp med precis all hjälp Tunisiens interimsstyre önskar för att kunna genomföra valen på ett riktigt sätt. (Läs ständigt skarpa Anders Bolling om saken.)

En kanske något mindre, men välkommen, förändring skedde i och med att Sundsvall efter många års obrutet socialdemokratiskt styre äntligen kastade ut det gamla ledarskapet och röstade fram Alliansen som tillsammans med Miljöpartiet kunde bilda majoritet.

Tyvärr tvingades man kompromissa bort ett par viktiga saker, t ex försäljning av det kommunala bostadsbolaget, vilket hade kunna ge utrymme för en sänkning av Sundsvalls alltför höga skatt. Menmen... Man kan inte få allt. Om koalitionen nu lyckas bra så kommer Sundsvallsborna känna att det faktiskt finns andra än Socialdemokrater som kan styra kommunen.

För att Centerpartiet ska kunna ha en roll att spela i detta krävs att nya krafter kommer in i politiken. Hans Forsberg är kretsordförande i Sundsvall och har tagit initiativ till en ny typ av avdelning - Drakstadscentern - som har vår avdelning Stureplanscentern som förebild.

Meningen är, liksom för oss, att ta tillvara människors intresse för politik och att diskutera stort och smått över ett glas gott. Det är inte helt lätt att finna sig tillrätta i ett parti som ny och en avdelning som träffas under något lättsammare former med ett gemensamt intresse för de stora frågorna, kan vara en bra väg in.

Förutom att erbjuda en bra plattform för dessa samtal skapar man också en väg in i politiken och Centerpartiet för den som känner att man vill gå vidare och börja försöka förverkliga det man i diskussionerna kommer fram till.

Stort grattis och lycka till, säger jag till Drakstadscentern och det trevliga gäng jag fick äran att träffa och tala inför igår!

Etiketter: ,

2 Comments:

Blogger Nils Lindholm said...

Hur skulle utförsäljning av bostadsbolaget sänka livskostnaderna för Sundsvallsborna?

10:51 em  
Anonymous Anonym said...

Ja, genom, att skatten kan sänkas, pucko...

4:26 em  

Skicka en kommentar

<< Home