måndag, januari 17, 2011

Sandvikscentern tar ett rejält snedskär

Precis när vi i Centerpartiet baxat igenom förbudet för kommuner att konkurrera osunt med det privata näringslivet ser jag att Sandvikscentern kräver skapandet av ett kommunalt byggbolag!

Meningen ska vara att tillgodose ett antal företags lokalbehov och en stilla fundering är väl att marknaden ändå är bäst på att analysera och tillgodose sådana behov?

Tänk om ett (eller fler) av Sandviksföretagens affärsidé är just att bygga smarta lokaler anpassade efter Sandviksföretagens behov? Ett kommunalt bolag riskerar då att med kraft av skattebetalarnas pengar konkurrera ut en privat verksamhet.

Om Centerpartiets representanter i Sandvikens kommun nu ser en lucka på marknaden står det dem fritt att kliva av politiken och starta ett bygg- och/eller fastighetsbolag själva.

Riskera gärna dina egna pengar, men en mild rekommendation med grund i Centerpolitiken vore att låta de redan hårt rådbråkade Sandviksbornas plånböcker vara i fred.

Etiketter: , ,

2 Comments:

Anonymous Peter Olsson said...

Detta har man varit "duktig" på i S-styrda Ånge. För några år sedan investerade man 32 miljoner i stora fabrikslokaler som på sin höjd sysselsatt 15 personer. Blir dyra jobb. Samma "framåtanda" hade kommunen när man beslutade att stödköpa en sorteringsterminal av Posten och höja taket på den så den nya hyresgästen kunde få in en ny sorteringsmaskin. Ett par år senare flyttar Posten verksamheten och kommunen står med en tom postterminal.

Företagen får gärna ta ansvar, för allt utom sin egen verksamhet? :)

10:41 fm  
Blogger Johan, PL&C said...

Jo, det är en viktig princip som jag tror att vi måste jobba in i vårt parti... Att låta näringslivet vara näringsliv och kommunpolitiken kommunpolitik.

9:13 em  

Skicka en kommentar

<< Home