måndag, april 11, 2011

Stämmoombud till Åre

Stämman i lördags skulle ju även välja ombud till stämman i Åre i höst. Viss dramatik föregick det beslutet, då CUF ville ingå i den ordinarie representationen. (Tobias Gillberg var föreslagen som ersättare.)

Antalet ombud som ett distrikt får skicka utgår från antalet kommuner i distriktet och eftersom Stockholm bara är en kommun får Stockholmscentern bara skicka 5 ombud. Att jämföra med t ex Stockholms län som får skicka 30, fastän man representerar ungefär lika många väljare som Stockholms stad.

Länet låter som vanligt ålder gå före skönhet när de väljer sina ombud. Av de 30 fick inte en enda från CUF plats. Detta är lika trist som korkat om man vill framtidssäkra centerpolitiken. Dessutom har CUF jobbat hårt och smart och betytt oerhört mycket för det goda valresultatet i både staden och länet, så de förtjänar verkligen att få vara med på riktigt. Mer än många andra.

De utmanade Bengt Hansson som var föreslagen av valberedningen och efter en liten debatt klev Bengt upp i talarstolen och deklarerade att han tyckte att CUF hade en poäng i detta och därför avstod sin plats, så att Tobias Gillberg fick den. Snyggt och stort av Bengt som med detta vann stor popularitet i Stockholm, ett distrikt som han är ny i, trots gedigen bakgrund i Centerrörelsen som bland annat mångårigt kommunalråd i Vaxholm.


Som ersättare valdes bland andra undertecknad.

Etiketter: ,

1 Comments:

Anonymous Fredrik Jöngren said...

För att nyansera bilden av länet som ungdomshatare så utser respektive kommun varsitt ombud (brukar i regel vara gruppledaren i kommunen). Det blir 25 st. På distriktsnivå har man att spela med 5 platser vilket brukar vikas åt personer som är engagerade på riks eller regional nivå. Det är i den kvoten CUF borde beredas plats om valberedningen tänker klokt och framåtsyftande.

10:01 fm  

Skicka en kommentar

<< Home