söndag, april 10, 2011

Stockholmscentern: bort med systemmonopolet

I går (lördag) höll stockholmscentern stämma. Motioner skulle behandlas, styrelse och ombud till stämman i Åre i höst skulle väljas.

En hel del riktigt viktiga frihetliga motioner blev antagna och det är med stor glädje man kan konstatera att stockholmscentern numera till allt större del är riktigt liberalt orienterad. Detta manifesterades på flera sätt, inte minst i Per Ankersjös inledningsanförande som fastslog att vår liberalism varken är kall eller hård.

Flera motioner antogs som understryker det som jag tycker är Centerpartiets viktigaste mission: perspektivskiftet i synen på relationen mellan staten och medborgaren.
Min favorit är nog den om att avveckla systembolagets försäljningsmonopol för alkoholdrycker. (Mer om motionerna på Stureplanscenterbloggen.)

Förändringar gjordes också i distriktsstyrelsen. Abir Al-Sahlani valdes till 1:e vice ordförande och jag själv blev efter några år som ersättare vald till ordinarie ledamot. Stureplanscenterns ordförande Christer Mellstrand blev också invald i styrelsen som ersättare.

Så med en något mer junior, men också mer marknadsliberalt sinnad styrelse än kanske någonsin tidigare, står Stockholm redo att möta den synnerligen spännande framtid som Centerpartiet står inför.

Etiketter: ,