fredag, juli 01, 2011

Anständighetens gränser


Detta handlar inte om politik. Det är helt vanliga kriminella hot från personer med någon slags empatistörning. De kanske har haft en taskig barndom, kanske finns någon diagnos i bakgrunden. Vad vet jag? Jag bryr mig inte heller... I den mån hoten kan tas på allvar får man hoppas på att polisen gör sitt jobb.

---

Etiketter: ,

9 Comments:

Anonymous Anonym said...

Haha, FRA- och Federley-kramaren PLA har svårt med yttrandefriheten. Varför är jag inte förvånad? Är du också en sån där som gnäller över texter du inte har läst? Om du får en dynamitgubbe och en Buddha-staty, spränger du statyn då?

12:14 em  
Anonymous Anonym said...

Kriminella hot mot personer som inte finns? Nej, bara en riktigt, riktigt dålig humor.

1:44 em  
Anonymous Nicklas Eriksson said...

Jag tycker det är lite samma sak som när din kompis Johan Ingerö kommer med dåligt förtäckta hot om våld mot fackliga aktivister jag.

Lika illa. Men jag antar att du stödjer Johan.

2:09 em  
Anonymous Anonym said...

"FRA- och Federley-kramaren PLA"

PL & C menade jag ju förstås. I övrigt var allt korrekt. Gnällspik

3:54 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Nejdå Anonym, jag har svårt för extremister som förordar politiska mord. Huruvida allvar finns i hoten överlåter jag - som jag skriver i bloggposten - till polisen att bedöma.

Nicklas, jag vet inte vad du syftar på, men du borde väl känna mig tillräckligt väl vid det här laget för att veta vad jag anser om våld?

4:56 em  
Anonymous Nicklas Eriksson said...

Jag syftar på när SAC blockerade moderaternas krypin i Gamla Stan. Det hetsade upp Johan Ingerö så väldigt att han uppmanade folk att gå förbi och "köra upp ett finger i ansiktet på dem". Det tolkar jag som ett illa förtäckt uppmanande till våld. Johan har ju lite svårt att behärska sina aggressioner. Nå vad säger du om det?

För övrigt: Per Gudmundson är inte alls rädd för någon "vänster". Här är han på Första Maj i år när han inte bara pratar med - utan dessutom kommer med ganska grova och grabbiga skämt - med medlemmar i Syndikalistiska Ungdomsförbundet, ett förbund som såväl han som Maria Rankka och Maria Abrahamsson beskrivit som rena rama Rote Armee Fraktion. Han till och med köper ett nummer av Direkt Aktion. Saknar han rent av sina dagar som anarkoninja i Göteborg på 90-talet?

Så han är nog inte så rädd egentligen.

http://www.youtube.com/watch?v=lUaAcAs-6t8

6:30 em  
Anonymous Emil said...

"Det hetsade upp Johan Ingerö så väldigt att han uppmanade folk att gå förbi och "köra upp ett finger i ansiktet på dem"."

Fingar ar alltsa lika med stenar? Verkligheten ropar...

9:49 em  
Anonymous Nicklas Eriksson said...

Det gjorde den på er samlade liberaler och Galagos satir också...

11:02 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Men kom igen, Nicklas... Ett oppsträckt långfinger är väl möjligen ett sämre alternativ än debatt, men hur du kan tolka det som en uppmaning till våld kan jag inte riktigt förstå? Tror att det är din frustration över att förlora debatten som grumlar ditt sinne.

Så för att tydliggöra: Om Johan menar att fingret ska användas på ett sätt som hotar någons lekamliga integritet är jag emot. Är det istället - som jag tolkar det - fråga om en obscen gest har jag ingen särskild åsikt.

Om den samlade extremvänstern hade uppmanat till att visa Gudmundson fingret hade jag inte haft några särskilda åsikter om det heller...

1:20 em  

Skicka en kommentar

<< Home