måndag, juni 11, 2012

Alliansbloggarnas vallöften blir politik!

Inför valet 2010 for Alliansens partiledare, deras pressfolk och pressen tåg runt om i Sverige för att kampanja. Med på tåget var också en bloggare från vart och ett av Allianspartierna.

Moderaterna representerades av Edvin Alam, Folkpartiet av Amanda Brihed, Kristdemokraterna av Sakarias Winberg och Centerpartiet av yours truly.

Nyheten från igår om att Moderata Samlingspartiet (Som ekot kallade dem) vill ha en särskild vårdgranskningsmyndighet är på många sätt märklig och på ett sätt lite kul.

Det märkliga är att en dylik myndighet redan är på väg. Det är något som vi drivit i Centern länge och som Kristdemokraten Göran Hägglund nu genomför i regeringen. Detta verkar har förbigått såväl Nya Moderaternas partisekreterare, Kent Persson, som Ekot, som uppmärksammar det först efter det att Göran Hägglund twittrar

Fräckt av Moderaterna? Kanske, men det är ju bättre att någon gör politik av det, än att ingen gör det.

Kul är att detta var en idé som fastslogs som en i ett niopunktsprogram med skuggvallöften från oss alliansbloggare.

Nu hade vi några till, bland annat att reformera LAS och avskaffa turordningsreglerna, införa konstitutionsdomstol och omreglera systemmonopolet med apoteksreformen som förebild (ja, avreglering av alkoholmonopolet).

Så det är bara att köra på! :)

---

Enligt TT förnekar Kent Persson för övrigt att han skulle vara Håkan Juholt.