fredag, oktober 13, 2006

Handelsministern en belastning

Tyvärr måste det sägas. Handelsminister Maria Borelius har blivit en belastning för regeringen och för utvecklingen mot en friare ekonomi.

Svart barnflicka är inte bra, särskilt inte när man behöver barnflickan för att man själv är upptagen på dagarna med att sätta sprätt på 700 riskkapitalmiljoner.

TV-avgiften en skitsak i sig, men bidrar till bilden av en sniken person som sätter sig själv över lagen. Gör sig själv till ett undantag. (Lite som sossetoppar så ofta blir)

Insideraffärer. Värst. Behäftar bilden av en girig person som skiter i de andra ägarna, de som inte sitter i styrelsen och därmed inte har samma information.

Nu tror jag i o f s inte att Maria Borelius är en alltigenom ond människa. En massa människor gör samma sak som hon och något måste ju göra henne till en bra handelsminister eftersom hon blev tillfrågad av människor jag tycker verkar kompetenta, MEN hon förstör för den ärliga kampen för ett liberalare samhälle, genom att bekräfta en negativ bild av högerorienterade politiker som många människor tyvärr har. Människor som går att övertyga om en liberalare politik i sak, men som kanske har svårt för att dela politisk dröm med en verklighetsfrämmande överklass med ringa eller ingen insikt i hur det känns att leva på marginalen vissa månader.

En liberalisering av ekonomin är nödvändig för att flera ska kunna påverka sin ekonomiska situation i positiv riktning, men Maria Borelius bidrar till att misstänkliggöra vår politik. Människor missleds att tro att den ekonomiska friheten har till syfte att bevara rika människors rikedomar, snarare än att skapa möjligheter för alla.

Det hela gör det också jävligt lätt för vänstern att lobba in tunga klasskampsbollar i vårt straffområde, så att säga. Tur att vingåkers stolthet sitter stukad och surar.

Det finns bara en sak för dig att göra Maria. Avgå.