lördag, november 25, 2006

Med myrsteg mot framtiden

EU och Afrika startar dialog om migration. Det är ju naturligtvis bra. Man fokuserar tydligen i ett första skede på att göra sig själva och varandra medvetna om att det idag finns problem med människohandel.

Dom borde rimligtvis redan vara medvetna om att det finns ett problem, särskilt med tanke på att dom kom på att dom ska författa en gemensam deklaration om problemet. Dom måste väl liksom känna till det för att överhuvudtaget komma på idéen att skriva en proklamation om det, kan man tycka...

Jag ska inte gnälla. Det är bra att man startar en dialog, men om EU hade en annan syn på gränserna mot omvärlden skulle problemet inte ens finnas. Vad är det egentligen som är så viktigt med att hålla icke-EU-medborgare utanför Europa?

Förr eller senare måste vi släppa in människor från andra delar av världen för att klara ekonomin. Personligen tycker jag dessutom att det är väldans bra med mångfald och att vi är fler i Europa i allmänhet och Sverige i synnerhet. Det är dessutom oförskämt och orättvist, för att inte säga rasistiskt att hindra människor från att leva och verka här. Med vilken rätt stänger vi dem ute?

Vi kanske inte kan öppna gränserna över en natt och avreglera hela skiten på ett bräde, men om man får önska skulle man väl i alla fall se någon slags färdplan mot fri invandring till Europa.