fredag, mars 23, 2007

Obligatoriska vikingablodstester under maj

Man borde väl ha slutat förvåna sig vid det här laget, men detta hade man kanske inte föreställt dig...

Det visar sig att vissa mindre skarpa delar av vänstern stödjer Kuba i konflikten med Sverige.

Den här stjärnan likställer folks möjligheter att ombilda sina hyresrätter till bostadsrätter med etnisk rensning. För det första är det uppåt väggarna fel. För det andra är det fördjävligt kränkande mot t ex alla dem som tvingades fly i Jugoslavienkriget.

Hatet mot det politiska motståndet förblindar så till den milda grad att man hellre köper en helt sjuk beskrivning av verkligheten än att stå på samma sida som utrikesministern:

"Sverige ...(är)... en blodig imperialistmakt, som ägnar sig åt etnisk rensning och förföljer och slänger ut alla som inte är av vikingablod."

Det är väl kanske OK att tycka och tro det om man är Kuban. Möjligheterna att informera sig är trots allt begränsad och böcker som beskriver en misshaglig sanning är i praktiken förbjudna. Men det är inte OK att säga det om man är FN-ambassadör.

Någonstans måste man ju ändå som svensk (med alla möjligheter att jämföra FN-ambassadörens uttalande med verkligheten i Sverige) ha någon slags hederlighet.

Ibland har de man gillar fel.

Etiketter: , , ,

2 Comments:

Anonymous ilse-marie said...

Kul att du läst vad jag har skrivit... men du verkar ha svårigheter med att förstå en enkel text. Jag likställer inte "att ombilda sina hyresrätter till bostadsrätter med etnisk rensning".

Man kan ju givetvis tolka en text hur man vill - men lägg inte orden i munnen på mig, tack!

12:04 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Så här skriver du, efter att ha inlett med en diskussion om ombildning av "allmännyttan":

"...när det gäller “etnisk rensning” kanske Bildt borde kasta ett öga på vad hans partikollegor sysslar med i de kommuner där de har ensam majoritet."

12:43 em  

Skicka en kommentar

<< Home