söndag, december 16, 2007

Detta måste väl alla djur- och miljövänner vara för? Eller?

Nu är vi i framtiden! Eller snart åtminstone - 2020.

Vi talade om med kontorets molekylärbiolog för inte så länge sedan om detta att man liksom borde kunna framställa kött utan att det ska behöva sitta fast på en ko.

Hon berättade att det inte är så himla lätt, men att det går och att de faktiskt under utbildningen odlade typ råttors urinrör, eller något annat charmigt.

Nu har ett konsortium bildats för att utveckla köttodling i större skala och det är med delade känslor man läser det.

Det är ju trevligt med djur! Ystra kalvar som springer runt och fånar sig i prunkande grönska...

Men det finns väl kanske anledning att tro att vi ändå kommer att ha naturligt kött på menyn, även om det kanske blir förbehållet festligare tillfällen.

Inte desto mindre kan odlat kött leda till billigare och säkrare livsmedel, med minskad hunger i världen som följd. En del hävdar också att klimatet påverkas av boskapshållning, eftersom kor tydligen pruttar ur sig en hel del metangas.

Lustigt nog har jag en känsla av att just de som inte tycker att vi ska döda djur för att äta dem och samtidigt larmar som mest om klimatet kommer att vara emot.

Etiketter: ,

1 Comments:

Anonymous Will said...

Många djurrättare har i flera år sett positivt på utvecklingen inom det här området, och PETA utlyste nyligen ett $1m-pris för den som snabbt kan få ut konstgjort kött på marknaden, så din förhoppning om att djurrättsrörelsen skulle vara emot det är felaktig (även fast det såklart *finns* djurrättare som är tveksamma).

7:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home