lördag, december 08, 2007

Bortskämda medelklassungar leker krig

Så har våldsvänstern givit nynazisterna ytterligare en oförtjänt pr-seger.

Det är i sig oförsvarligt att starta bränder, men hur fungerar man som människa om man sedan hindrar räddningtjänsten från att släcka dem? Vad hade skolan man valde att sätta eld på för betydelse för någon slags politisk kamp?

Nassarna kunde nu lugnt och ordnat göra det de kom för, medan kommunisterna härjade hej vilt och vandaliserade, startade bränder, kastade sten mot polisen och brandkåren. Hur tror rånarluveaktivisterna att detta ser ut utifrån?

Kanske det är så att dessa snorgärsar faktiskt bara tycker att det är roligt och spännande att leka krig? I så fall kan ju beteendet vara någorlunda rationellt. Deras agerande har primärt en verkan och det är att de högerextrema får fler sympatisörer och med fler sympatisörer hos motståndarna blir det ju liksom mer krig att leka.

Det kanske inte är så dumt med allmän värnplikt ändå, så unga arga förvirrade fåntrattar får panga av sig lite på avlyst område.

Och det är väl bäst att skriva det, för annars har man nån stjärna kommenterandes om att jag på något sätt skulle stödja sopprötterna och deras förmenta sorg: Jag tar kraftigt avstånd från både höger- och vänsterextrema rörelser i alla deras former och tycker att alla vid sunda vätskor borde göra det.

Etiketter: , ,

12 Comments:

Anonymous Affe said...

Hej . Jag är själv Salem bo har medverkat i demostrationerna (inte i år) men ej sprungit med afa , tänkte svara på din fråga ang varför dom slår sönder en oskyldig skola o vandaliserar salem ! jo om man inte kan garantera säkerheten för allmäheten så kan dom inte ge ut et tillstånd till nassarna att marchera o vise versa , jag tror nog vänstern,Afa blir nog glada om dom inte får tillstånd , så som det ser ut i salem nu kan ju ingen påstå att allmänheten går säker eller vad säger du ? min familj mina vänner o bekanta är hur rädda som hälst för att gå ut denna dag varför ska dom känna sig rädda varför ska extrem högern stoppa dom från att gå ut ? tro mig det e inte Afa eller dom andra motdemostranterna som dom är rädda för det är nynasisterna som skrämmer dom ,, fråga hur många Salembor du vill så får du höra samma sak ..... Ps jag stödjer inte heller vandalism men hur ska man efter 7år JA 7ÅR kunna stoppa marsen om man inte tar till våld ? Mvh En salembo

10:15 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Tjena Affe och stort tack för din kommentar.

Den strategin kommer inte att fungera. Det har varit - som du säger - stora oroligheter i 7 år. Mot bakgrund av att man ändå får åtillstånd kan man bara konstatera att det ska till en ENORM tumult där människoliv sätts på spel för att polis och länsrätt ska göra en annorlunda bedömning.

Och jag tror inte att du eller någon annan skulle vilja att någon dödades eller ens kom till allvarlig skada för att ni ska nå den strategins enda mål: Att tillstånd skulle avslås.

Men med mindre än så kommer det inte att lyckas.

Sedan är det inte alls otroligt att demonstrationer kommer att äga rum ändå. Men då okontrollerat och med större svårigheter för polisen att skydda människor och egendom.

Det är ju faktiskt inte olagligt att demonstrera i Sverige utan tillstånd.

Man kan bli bortkörd av ordningsmakten i den mån den klarar av det, men man kan alltså inte bli straffad.

Jag förstår verkligen och lider med er som bor i Salem den här dagen. Det som händer är fördjävligt, men att tumma på demonstrationsrätten är fan inget bra steg att ta i en tid där våra friheter redan är under attack på andra sätt.

Det bästa hade varit om vänstern hållit sig därifrån. Då hade ett gäng ganska aparta tokmössor marscherat där och gjort sig löjliga.

(det bygger dock naturligtvis på att polisen teamar upp så att du och dina grannar kan känna sig säkra från nassarna)

Anledningen till att de vill göra den här marschen har naturligtvis ingenting med sorg för den dödade ynglingen att göra. Det handlar naturligtvis om att marknadsföra sin muppiga rörelse och det lyckas de ju verligen med. Tack vare vänstern, om du frågar mig.

Menar man allvar med sin antipati mot dem ska man låta dem komma till tals. Så ofta och så länge som möjligt. Det de säger är nämligen inte särskilt charmigt.

10:46 em  
Anonymous Anonym said...

Du kunde kanske göra något själv? Eller är du på den sidan som verkligen tror att det går att tiga ihjäl nazism?

11:48 em  
Anonymous Anonym said...

hmmm... jo, nåt måste göras... bäst man går ut och sätter eld på en skola.

11:52 em  
Blogger Platinaapa said...

Vilka är de egentliga nazisterna?

Anonymous(1) representerar en grupp som själva generaliserar grovt och slänger ut öknamn. När de själva förespråkar och representerar extrema ideologier som mördat miljontals av människor. AFA står betydligt närmare leninismen och stalinismen än vad ND står exempelvis till nazisterna. Speciellt med sin totalitära syn på yttrandefriheten, och andra demokratiska fundament.

Medan SD som de ofta kallar extrema saker, inte delar något gemensamt med nazismen annat än några förvirrade medlemmar för 10 år sedan.

Att många av AFA:s medlemmar sedan sympatiserar med jude-mördande terrorister och försöker rättfärdiga morden på judar med oklara begrepp och vaga beskyllningar gör inte saken bättre för deras del.

Jag frågar dig anonym, vilka är de egentliga nazisterna.

AFA/extremvänstern/vänstern
1. Totalitär organisation, hatar exempelvis yttrandefriheten och tryckfriheten.
2. Stor utbredning av anti-semistism bland dess medlemmar.
3. Använder våld för att nå sina mål (precis som käre Lenin och Stalin innan)
4. Försöker tysta ner debatten angående invandringen.
5. Oklara mål, annat än att bringa kaos och skrämma folk till tystnad.

SD

1. För fram sina åsiker demokratiskt.
2. Uppmuntrar till debatt kring alla frågor.
3. Står upp för sina ståndpunkter, gömmer dem inte bakom fina och romantiska slagord.
4. Har aldrig använt våld, sanktionerat eller uppmuntrat det som vänsterblocket har.

12:38 fm  
Blogger Robert Nordman said...

"Har aldrig använt våld, sanktionerat eller uppmuntrat det som vänsterblocket har"

Det påståendet är inte riktigt korrekt. Visserligen lärde de sig att det ger bättre PR att inte använda våld, men under den första tiden under namnet Sverigedemokraterna förekom en del våld.

1:17 fm  
Blogger Platinaapa said...

Kan du lämna en källa på det, och visa hur det är relaterat till SD?

7:17 fm  
Anonymous Affe said...

Platinaapa det du skriver är ruskigt skrämmande , både Afa o Sd är åt samma håll men med skila meningar, fast det märks att du är Sd väljare du höjer upp Sd till skyarna o sågar vänstern värre än nazisterna men du tror säkert starkt på att Sd är den perfekta förebilden så som jag tror att kristendommen är den perfekta religionen men alla har delade meningar där . du har säkert en syn som äcklar hur många som hälst o våld har förekommit både privat och innom partiet så kom inte o säg att Sd är värsta änglar hälften av PACKET är ju dömda för olika våldsbrott o främst kvinno misshandel ,

1:56 em  
Anonymous Pegasus said...

Affe: Att slänga ur dig obekräftade påståenden gör dig bara löjlig, men jag ska inte koncentrera mig på din dumhet.
Har snarare en fråga. Du påstår att när det kommer tusentals människor en gång om året för att lägga en krans vid en killes mordplats, då känner ni er osäkra, trots att det varje år stått massvis med lokalbor och beskådat tåget (och tro det eller ej, de blev inte ens attackerade!)

Men ni känner er helt säkra när ni vet att det bland era unga invånare existerar kryp som fegt misshandlar en kille till döds och slutligen skär halsen av honom? Hade ni ryggradslösa människor visat ert förakt inför dessa personer (som dessutom medverkat i de antirastiska demonstrationerna ett flertal år), hade det nog avlöpt betydligt lugnare varje år.

Troligtvis inte för NMR som skändar mordplatsen när de får tillfälle. Allt i kampen mot rasism.

5:12 em  
Blogger Robert Nordman said...

Platinaapa:
Vet inte om det var mitt inlägg du ville ha källa från, men om så är fallet så...

Enligt Sverigedemokraterna själva fanns vad de nu kallar något av en mörk tid i början av deras existens, i vilken ingick våld. Det är inget de förnekar. De menar att de gjort upp med detta, men de förnekar det fortfarande inte.

9:30 em  
Anonymous Affe said...

Pegasus ok nu vet jag vart du står o vad du står för , kunde faktist inte hålla mig för gråt/skratt när du skrev men men vissa är lite efterblivna inget man kan göra åt ..

Nu vill jag svara på ditt inlägg!

Du säger att 1000tals personer komer varje år och att vi känner oss osäkra, det e klart som fan att man känner sig osäker när Afa springer runt o vandaliserar och att NI går där med ERT främlingsfientliga hat o gör det oroligt på våra gator , du kan inte påstå att man går säker där hur mycket du än vill inbilda dig själv , den dagen då afa kommer åt ER så kommer inte NI att ens känna er säkra för att nu känner NI er säkra bakom polisen o inget annat ....

Och ang den brutala misshandeln av Daniel så finns det inget försvar e mot det , önskar inte ens min värsta fiende det men verkligheten e annorlunda, och kräk finns det hos er oxo det har NI bevisat gång på gång med flertal kvinno misshandel och mord på icke svenskar hur ska du försvara dig i det , jag kan ju inte försvara mig i Daniel mordet för det va fegt o det står jag för, men att komma varje år till salem o lamslå en hel komun menar du att det är rätt när NI i stället kan gå till hans grav/minneslund o lägga blommor på hans årsdag men nej det kan NI inte , och en sak vill jag att du svarar på o det är VARFÖR ni inte gör det på dagen då han blev mördad, jesus föddes den 25 dec o inte flyttar man runt hans födelsedag för att det ska passa folket med andra ord Gör det på hans dag o dalta inte runt med andra dagar hedra hans minne på dagen om ni nu ska göra det .....

10:06 em  
Blogger Platinaapa said...

Affe: Du varken känner mig, eller vet vem jag är. En person med en grundläggande förståelse för det svenska språket skulle dock förstå av mitt inlägg att jag inte gillar det.

"åld har förekommit både privat och innom partiet så kom inte o säg att Sd är värsta änglar hälften av PACKET är ju dömda för olika våldsbrott o främst kvinno misshandel"

Åter igen, ge mig en källa på att SD har använt poltiskt våld. SD är inga änglar, men de är betydligt mer rumsrena än bl.a. AFA och Vänsterpartiet (speciellt med deras pro-leninistiska ledare), och deras tidigare hyllningar av massmördare som Stalin och Lenin, trots att de var medvetna om deras brott.

Jag förstår inte riktigt relevansen i att det finns enstaka individer som blivit dömda för kvinnovåld (speciellt när dessa har blivit uteslutna ur partiet). Om vi ska döma ut en grupp pga några individers brott, så kan jag dock definitivt säga att AFA och vänstern ligger betydligt mer illa till än SD. Om vi skulle utveckla ditt efterblivna resonemang, skulle man i princip kunna döma ut hela folkgrupper...så vem är den generaliserande idioten här?

Skillnaden är att vänstern och AFA sanktionerar och uppmuntrar politiskt våld, istället för att ta debatten. Men det kanske är svårt att diskutera något utan några bra argument, förutom Zlatan då... ;)

Personligen tycker jag det är för jävligt att nazister utnyttjar detta till någon form av morbid lek för att uppvigla alla pantade vänstermänniskor.

Själva mordet var ett rasistbrott, ingen tvekan om det, och det borde diskuteras istället för polisnotan för AFA:s djävulskap... men det är en annan femma.

4:40 em  

Skicka en kommentar

<< Home