måndag, december 03, 2007

Chavez måste avgå - men kommer att stanna

Sent igår kunde man läsa att Chavez såg ut att vinna folkomröstningen som skulle ta Venezuela steget ner mot en allt mer repressiv socialism. Det är därför extra glädjande att i dag vakna till morgonnyheten att folket sa NEJ!

Till saken hör att Chavez har satt sin trovärdighet i pant för att vinna den här folkomröstningen. "Rösta ja, annars avgår jag". Men han kommer naturligtvis klamra sig fast vid makten tills någon bänder honom loss.

Folket har fått nog av Chavez.

Etiketter:

6 Comments:

Anonymous Charlie007 said...

Så klart! att general Chavez måste avgår, om han har lite skam i kroppen. Problemmet är att socialisterna-communisterna känner inte har något skam för det förflutna, för deras så många fel med att tro sig att de kan tolka folkets vilja. Har Cubas diktator Fidel Castro(stöd av S-social-commumisterna) visat något socialmedvetenhet när cubanska folket dör av hungern?
Kräv att socialismen begraves, en gång för alla.

Charlie

2:25 em  
Anonymous tjena said...

Vissa blir lätt mörkrädda för Chavez. Men om man vill vara en konsekvent demokrat så går det inte att svälja propagandan som antidemokraterna sprider. T. ex att det skulle vara oförenligt med demokratin att Chavez återväljs till presidentposten så många gånger som venezolanerna vill!
Tydligt är att sedan Chavez vann sitt första presidentval så ha venezolanerna fått tillfälle att rösta om varje förändring som föreslagits.
Folket får hela tiden chansen att välja. Till skillnad från Sverige där strategiska beslut som drabbar Sveriges grundlag genomförs bakom ryggen på det svenska folket (läs EU-konstitution).
Vilka av dessa låtsademokrater klagade på när Helmut Kohl satt 16 år vid makten, eller när Thatcher och Mitterand klamrade sig kvar vid makten?
Demokrati är bra så länge högern och näringslivets toppar nöjt frodas. Men om folket väljer “fel”, det vill säga vänstern, då är det fritt fram med CIA smorda kupp planer. Snacka om högerns moraliska haveri!

3:08 em  
Blogger Hampus Eckerman said...

Finns det en källa till påståendet att han sagt sig vilja avgå? Eller är det bara taget ur luften som påståendet att folket skulle vara trötta på Chavez?

Annars gällande "charlie007":s påstående om Kuba så har FN uttryckligen gett landet beröm för dess fördelning av mat vilket lett till att det är det enda land i Latin-Amerika där folk inte hotas av svält.

3:52 em  
Anonymous Anonym said...

Det här är en tid när man skall passa på att gotta sig.

Låt oss minnas när Hugo talade om att han inte bara skulle vinna omröstningen, utan krossa oppositionen.

Eller när han sa att en röst på 'No' är en röst på Bush och de som röstar 'Si' ger en röst till Chavez (Bush är otroligt impopulär även i Venezuela).

Eller när det påstods att det fanns bevis för att CIA skulle se till att omröstningen bojkottades för att sedan stödja en kupp.

Eller när Hugos ex-fru kom med ett uttalande där hon berättar att ett 'No' kommer slå hårt mot Hugos ego.

Och att apporea.org la ut en text om hur viktigt det var att 'Si' vann. Men lite tidigt...

Har firat hela dagen i min RCTV/Globovisións keps och den forna Venezuleanska flaggan har vädrats!

4:56 em  
Blogger Kristoffer Ejnermark said...

Har du källa på påståendet att Chavez skulle ha sagt att hans skulle ha avgått om han förlorade?

Första gången jag läser det påståendet nämligen.

5:22 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Tja, du är väl fullt upptagen med att läsa abstrakta teorier från förrförra århundradet om varför alla som inte tycker som du är förtryckarsvin... ;-)

"- Om resultatet av det här förslaget är att ni, folket, kastar ut mig, då går jag. Jag har inga problem med det och kommer inte att börja gråta, sa presidenten i sitt eget tv-program förra söndagen."

http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=130&a=359625

12:15 fm  

Skicka en kommentar

<< Home