tisdag, november 27, 2007

S-kommunpampar goes språktest

Det finns ett vinnarhål i den Svenska debatten som man kan kalla "linje 2".

Det är en retorisk position där man i bästa fall kan fånga upp två helt skilda åsiktslinjer i en och samma politik.

Språktesterna var en sådan och de bidrog i hög grad till Folkpartiets framgångar i riksdagsvalet 2002.

De som bara läste löpsedeln var till övervägande del de som sympatiserade med vad de trodde språktesten stod för: "Öööhhöhö... Ut me rom!"

De som läste hela artikeln kunde konstatera att man i samma förslag faktiskt öppnade för mer och friare invandring. Läskunniga är ju liksom oftare än andra positiva till invandring, så många av dem gillade också förslaget.

Nu gör Göran Johansson påhejad av Iilmar Reepalu ett liknande och ganska lyckat försök. Det är faktiskt ganska snyggt, rent retoriskt. Men det är lika avskyvärt moraliskt.

Det är SOLKLART så att man strävar efter att nå en invandringsfientlig publik, även om artikeln - när man läst den till slut - inte säger så. Inte desto mindre bär man ett ansvar när man startar en sån här debatt.

I DN här, här, här, här och här.

Oskar Fredriksson från Kungsholmscentern viker ut orden och erhåller TONVIS med idiotiska kommentarer från rasistiska sopprötter. Ge honom lite stöd!

Etiketter: ,

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det är ganska patetiskt att se dessa politiskt korrekta sopprötter med noll verklighetsförankring sticka upp sina yrvakna skallar för att stämma in i den populistiska kören "rasister, rasister" så fort någon har den minsta lilla invändning mot den svenska invandrarpolitiken. Dessutom gör du och dina politiskt korrekta gelikar ett allvarligt misstag när ni jämt och ständigt försöker pådyvla dessa kritiska röster epitetet "mindre vetande analfabeter".

8:12 em  
Blogger Unknown said...

Till Anonymous:

Klipp dig, skaffa dig ett jobb och skriv ditt namn när du kommenterar. Eller du kanske upplever att invandrarna tagit alla jobb, att inga frisörer talar svenska och är rädd att PK-maffian ska vandalisera din brevlåda?

Patetiskt var ordet.

Absolut ska man ha invändningar mot den svenska flyktingpolitiken, men det handlar inte om minskad invandring och absolut inte om att stänga ute flyktingar.

/Petter Thorin, Göteborgs CUF

11:16 em  
Anonymous Anonym said...

Det är möjligt att du har rätt om "linje 2", men du tror inte att media är åtminstone en liten smula skylda till den vinkel nyheten fått?

Mvh,

david

11:39 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Anonymous 1: Det är ett oomkullrunkeligt faktum att invandringsfientlighet har ett negativt samband med utbildningsnivå överlag.

Anonymous 2: På den nivån vet man hur media fungerar. Det kommer ut PRECIS som herrar Johansson och Reepalu vill ha det.

10:04 fm  

Skicka en kommentar

<< Home