måndag, augusti 24, 2009

Terminsstart för Stureplanscentern

Förra veckan hade vi avdelningsmöte med Stureplanscentern. Till min stora förtjusning kan vi konstatera att avdelningen visar tillväxtsiffror! I takt med att allt fler blir betalande medlemmar börjar stureplanscenterns roll också fördjupas.

För många kommer vår avdelning alltjämt förbli en trevlig diskussionsklubb, men fler verkar vilja ta sitt politiska engagemang till nästa nivå: från politiskt snack till politisk handling.

Till alla som har funderat på att bli medlemmar hos oss har jag en rekommendation: Gör slag i saken nu. Då har du möjlighet att påverka politiken även i resten av Centerpartiet på ett högst påtagligt sätt.

Vi har ju distriktsstämmor varje år, där alla medlemmar har rösträtt. Vi ligger väldigt bra till ideologiskt i Stockholm. Nu senast med motioner om att avskaffa LAS, NATO-medlemskap och platta skatter. Med ännu fler engagerade medlemmar med dragning åt liberalismen kan vi få ett ännu större genomslag för viktiga frihetsfrågor. Snart kommer också en nomineringsprocess som avgör vilka personer som kommer vara valbara på våra listor inför nästa års val.

En engagerad medlem har tagit sig an stureplanscenterns blogg och webbplats, slagit ihop dem och genomfört en välbehövlig tillpiffning.

www.stureplanscentern.se

Där hittar du information om våra möten, hur man blir medlem och ett och annat matnyttigt blogginlägg.

---

Nästa evenemang är den 9 september då Elisabeth Sandlund ska föreläsa om den - trots formell delning för snart tio år sedan - starka sammanblandning mellan politiken och kyrkan i vårt land och vilka vådor detta för med sig.

Kl 20 på restaurang Republik.

Etiketter: ,