söndag, oktober 25, 2009

Skattesänkningar är viktiga frihetsreformer

En bit på vägen mot platta skatter är att sänka statsskatten med de 5 procentenheter som Centerpartiet idag föreslår.

Det är så sjukt att vi har en skattepolitisk huvudfåra i vårt avlånga land enligt vilken man ska straffas för att man utbildar sig, för att man jobbar hårdare och smartare.

Med proportionella skatter förbättrar man förutsättningarna för alla som vill påverka sin egen ekonomiska situation. Med progressiva inkomstskatter håller man människor nere, fasthållna i den ekonomiska status man blev vuxen i. Fruktansvärt orättvist och jäkligt onödigt.

Samtidigt föreslår vårt gröna, härliga och liberala parti en sänkning av vinster på bostadsaffärer. Det kan förhoppningsvis öka rörligheten på bostadsmarknaden då utbudet lär öka.

---

Gamla finansministerikonen Kjell-Olof Feldt (S) sågar tillsammans med Sven-Olof Lodin på dagens DN Debatt Socialdemokraternas skattepolitik vid fotknölarna. Den s k "förmögenhetsskatten" ger jordnötspengar till statskassan och driver hundratals miljarder ur landet.

Miljarder som skulle kunna ha finansierat svenskt entreprenörskap, men som nu arbetar i andra länder, för andra länders företagare och andra länders löntagare.

---

Läs även stureplanscenterpolarn Andreas Bjerke om detta.

Etiketter: , ,