lördag, oktober 17, 2009

Littorin tänker inte ändra sig

Ungdomsförbunden till allianspartierna debatterar i SvD om LAS och arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorins minst sagt anmärkningsvärda uttalande om att det skulle vara bättre att ungdomar drabbas av arbetslöshet än att äldre med lägre produktivitet gör det.

Alltså, detta är så upprörande på så många plan att jag knappt kan skriva om det utan att haverera.

Här sitter en minister och uttrycker en vilja om en viss grupp ska drabbas hårdare för att de på något sätt skulle tåla det bättre.

För det första är det inte sant. Äldre som är etablerade på arbetsmarknader har haft många år på sig att skaffa sig färdigheter och erfarenheter, kontakter och kunskap, a-kassa och trygghetsfond, en bostad som har ökat i värde och skulle gå att belåna utifall att man behöver få loss medel till ett eventuellt eget affärsprojekt, och förhoppningsvis också någon liten slant på banken.

Ungdomar har ingenting förutom sin entusiasm, arbetsförmåga och i bästa fall en hygglig utbildning.

För det andra är det INTE i en marknadsekonomi en politiker som ska fälla domen över vem eller vilka som ska vara arbetslösa eller inte. Det är företagen som ska fatta beslut om vem de vill anställa och varför!

Jag har givit upp hoppet om att LAS kommer att reformeras innan valet 2010. Det är synd. En massa människor drabbas av denna vansinniga arbetsmarknadspolitik.

Sven Otto Littorin har med all önskvärd tydlighet förklarat att han ställer sig på socialisternas sida i denna fråga. Den enda chansen att lösa problemet är att straffa honom för det i nästa val och se till att ett parti som driver LAS-frågan får fler väljare.

Ett sådant parti är Centerpartiet.

---

Passa på att komma till Stureplanscentermötet på onsdag, då Maud Olofsson kommer för att tala. Kan tänka mig att det till viss del kommer att handla om företagens rätt att styra över sina anställningsbeslut.

Etiketter: , , , , ,

4 Comments:

Anonymous Arbetaren said...

Jag hade kunnat tänka mig att rösta på Centerpartiet om det inte hade varit för att ni har världens sämsta energipolitik. Typ i klass med miljömupparnas.

8:48 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Det måste vara något slags missförstånd! Vi har faktiskt världens bästa energipolitik.

Bra mix mellan vatten, vind och kärnkraft där marknaden bestämmer villkoren och certifikatsystemet skyndar på omställning till förnyelsebart.

GIGANTISK skillnad mot miljömuppars...

9:14 em  
Anonymous Arbetaren said...

Mmmm... och folkpartiet tycker nog att de har världens bästa skolpolitik. Det brukar ju vara så, desto mer engagerad man blir i en fråga, desto mer vill man bestämma åt andra.

Knappast något som attraherar liberaler.

12:00 fm  
Blogger Johan, PL&C said...

Men finns det någon som vill ha en liberalare energipolitik än vi? Vänsterpartierna vill ju till och med stoppa elhandeln över gränserna!

8:32 fm  

Skicka en kommentar

<< Home