onsdag, oktober 14, 2009

Rödgrön signalspaning lika dålig som blågrön

Jag har egentligen liksom tappat sugen i FRA-frågan, men känner att jag måste kommentera den idag.

Läser i SvD att riksdagsledamöterna har katastrofalt bristfälliga insikter i vad de egentligen röstar jag eller nej till idag när man ska fatta beslut om FRA 2.0.

Staffan Danielsson tycker att signalspaningsbehovet väger tyngre än den totala integriteten.

Om det kan man debattera länge och väl, och det har vi också gjort.

Olika åsikter i frågan till trots måste man ändå säga att Staffan under den första vändan av FRA-processen argumenterade hederligt och visade god vilja att försöka förstå alla kritiker inom Centerpartiet och gå oss till mötes.

Det faktum att han faktiskt också mer än de flesta andra ledamöter vet vad han pratar om i FRA-frågan ökar ytterligare respekten för honom (även om han har fel, såväl när det gäller signalspaningen som förbud mot burkha på allmän plats).

Samma Staffan påminner idag i Aftonbladet om att de rödgröna faktiskt också vill ha systematiserad signalspaning. Och enligt honom med mindre integritetsskydd än med det förslag som ligger nu.

Om det stämmer vet jag inte, men det är onekligen något att fundera på för alla som kräver att borgerliga ledamöter ska rösta med oppositionen idag.

Etiketter: ,

2 Comments:

Blogger Ola Berg said...

Jag hyser också den största respekt för Staffan Danielsson. Och det är bra att han varnar för den rödgröna storebrodern.

Men argumentet är lite av "jomen det var faktiskt dom som började". Att de rödgröna är stora katastrofer är ingen ursäkt för att alliansen ska börja bete sig smått katastrofalt. Deras misstag legitimerar inte våra.

1:13 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Det är sant.

Vi får hoppas att vi har en stabilare majoritet efter nästa val för en mer frihetlig politik på alla plan.

1:38 em  

Skicka en kommentar

<< Home