fredag, oktober 09, 2009

Federley om sexköpslagen

Goda vännen och partiavdelningskompisen Fredrick Federley skriver idag på Aftonbladet om ett oerhört känsligt ämne: sexköpslagen.

Artikeln innehåller flera väsentliga poänger, varav den viktigaste är den att alla former av ofrivillig prostitution är förbjuden även utan sexköpslag. Människohandel, olaga tvång och våldtäkt medför digra straff, även om jag personligen gärna skulle se att straffen var ännu digrare.

Det finns dessutom säkerligen många som på grund av missbruk tvingas till saker de annars inte skulle göra, men då är det väl i första hand missbruksproblemet man måste lösa?

Det finns en viktig princip i hela denna diskussion: Det finns bara en person som kan avgöra om, med vem och av vilken anledning du ska ha sex. Och denna person är inte Birgitta Olsson (med ett undantag).

Din anledning kan vara vilken som helst och vi andra kan tycka vad vi vill om den, men det är ditt val.

Om sexköpslagen löser alla problem kan det naturligtvis finnas anledning att kompromissa med principerna, men hittills har ingenting i debatten framkommit som skulle tyda på det.

---

För den som vill förkovra sig kring detta rekommenderas Petra Östergren, som forskar i ämnet.

Etiketter: ,

1 Comments:

Blogger Staffan Danielsson said...

Jag kanske kan överraska med att säga tt även denna fråga är svår och känslig, och jag brottas med den. Fredrik har poänger, och lagstiftningen riskerar bli för långtgående.

10:24 em  

Skicka en kommentar

<< Home