måndag, oktober 12, 2009

Skrattretande dumheter från Malmö Stadsteater

Man kan inte annat än småle åt Malmö stadsteaters fantastiska fördomsfullhet mot företagare i allmänhet och liberala sådana i synnerhet.

Utan några som helst likheter med verklighetens liberalt orienterade företagare, framställs urtypen för en sådan som en bitter och rasistisk homofob.

Man gör det liksom lite extra svårt för sig när man så uppenbart muckar med tidningen Neo. En tidskrift som måste anses hålla ganska hög klass när det gäller innehållet, även om man nu inte skulle dela tidningens ideologiska orientering?

Jag har svårt att uppröras över försöket till provokation. Tycker att det är lite komiskt och samtidigt kanske lite tragiskt. Det finns ju så många problem i världen som skulle behöva adresseras med hjälp av kulturens kraft.

Nu är upphovsmännen med all rimlighet intensivt ointresserade av att ta reda på hur liberalt orienterade företagare egentligen är, men jag är en sådan själv och känner många. Fredrik Gunnarsson kan härmed känna sig varmt inbjuden att liksom praoa med mig någon dag, eller så länge han vill. Om inte annat för att samla ihop osmakligheter till nästa av skattemedel finansierade pjäs?

Vem vet? Kanske världen utanför statsbidragens varma famn inte är så tokig i alla fall... (Jag trivs hursomhelst ganska bra.)

---

Ingerö i olika omgångar, SvD och Neo.

Etiketter: ,