måndag, januari 11, 2010

Lex Wienerbröd

Man är ju inte riktigt säker på om man ska skratta eller gråta, men den svenska miljölagstiftningen tar sig en del absurda uttryck.

Läser hos HAX att en mackägare i Skillingaryd vill baka wienerbröd och sälja. Det får han inte. Kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektör hävdar att lagen är solklar på området och det är antagligen en helt riktig bedömning.

Äcklig rullgrillad korv går tydligen bra, liksom mikrade burgare, pulvermos, lösgodis och gamla bananer. Men vid wienerbröd går gränsen...

Tänk om detta kunde bli upptakten till ett uppror, ett wienerbrödsuppror, som leder till att hela den svenska miljörätten ses över?

Etiketter:

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det var ju av samma anledning som gårdsslakterierna förbjöds en gång i tiden - Det är ohygieniskt. Det är ju så mycket bättre att peta in en massa gifter i köttet som skall se till att bakterier inte får fäste medan kreaturet transporteras till ett centralt industrislakteri och sedan vidare till en central förpackningsanläggning och sedan vidare till ett centrallager och sedan vidare till ett regionlager och sedan vidare till butikens egna lager och sedan ut i disken och sedan...

Ompaketeras?

Samma sak med wienerbröd, naturligtvis. Det är äckligt med nybakt. Det skall vara industribakat på central fabrik med riktigt mycket konserveringsmedel i för att det skall vara gott, nyttigt och framförallt klara sig igenom hela process- och distributionskedjan.

Att komma på idén att sälja nybakat bröd/färskslaktat kött är en pervers tanke.

---
Inläggsdeklaration: Kan innehålla spår av ironi.
---

/Gastronomen

2:50 em  

Skicka en kommentar

<< Home