måndag, januari 04, 2010

Utvecklingen är liberal - Romanus är det inte

Per och Lukas svarar idag på den stadsbyggnadsdebatt som har blossat upp i SvD.

Folkpartiet genom bland andra Gabriel Romanus vill ju stoppa utvecklingen i Stockholm (och antagligen i resten av universum också).

Att just Romanus verkar ta allt större plats i folkpartipolitiken borde oroa liberala Folkpartister. Läser på politikerbloggen en jäkligt trist historia om hur den mycket meriterade Erik Wassén petas från landstingslistan.

Orsaken ska ha varit en från partilinjen avvikande åsikt om sprutbytesprogram och avvikande åsikter är inget som faller FP Östermalms representant i nomineringskommittén, Gabriel Romanus, på läppen.

Jag vet inte hur det fungerar i Folkpartiet, men skulle detta hänt i Centern skulle nomineringskommittén fått sina fiskar varma på nomineringsstämman!

---

För att återknyta till stadsbyggnadsfrågan:

Centerpartiet är väldigt tydliga med utvecklingsvänligheten och det börjar dessutom bli något så trevligt - och politiskt nödvändigt - som allmänt känt. Bådar gott inför valet i september!

---

På radion i fredags uppmärksammade programmet Spanarna vårt partis hållning i stadsbyggnadsfrågan genom Jonas Hallbergs spaning.

Etiketter: , , ,

2 Comments:

Blogger Annika Beijbom said...

Bra att du tar upp nomineringen, det finns all anledning att belysa den händelsen ytterligare.
/Annika

11:42 em  
Blogger Erik Rune said...

Skyskraporna (c) är bra. Men problemet just nu är att de ledande c-representanterna inte tar strid med fp på det frontavsnitt där fp utmanar, nämligen Stockholms förfulning. Istället nöjer sig c med att tala om "utveckling & framsteg". Man får ett intryck av att c gärna förstör skönheten för att få bygga skyskrapor, att fp alltså har rätt i att skraporna är fula. C tar inte upp det estetiska vapnet att skyskrapor kan vara vackra och bidra till Stockholms försköning. Och jag förstår inte varför. Saknas helt enkelt känsla för skönhet?

1:03 em  

Skicka en kommentar

<< Home