tisdag, augusti 17, 2010

Magnus ÄGER Ilija Batljan

I morse debatterade Socialdemokraternas Ilija Batljan mot Centerpartiets ungdomsförbunds ordförande, Magnus Andersson i TV4. (Magnus är även riksdagskandidat för Centerpartiet på Stockholms läns lista.) Ämnet var naturligtvis sossarnas förslag om butlers i tunnelbanan. Ett uppfriskande oortodoxt förslag därtill, måste man väl säga?

För det första måste jag säga att jag har utomordentligt stor respekt för Ilija. Han är en bra och hårt kämpande politiker som jag - trots att han kämpar för motståndarlaget - kommer att sakna när han lämnar Sverige i höst för toppjobbet i WHO.

Men när ett förslag är så övermåttan tossigt blir det ju svårt även för dugliga debattörer. Idag var Magnus flera nummer större. Ojojoj vad Ilija fick stryk. Ouch... För den som är begiven på intellektuellt underhållningsvåld är klippet omistligt.

Centerpartisterna Gustav Andersson (miljölandstingsråd i Stockholms län) och Per Ankersjö (gruppledare i Stockholms stad) gör sig besväret att bemöta förslaget seriöst på DN Debatt. Beundransvärt. Och viktigt i så måtto att det behöver framgå att vänsterpartierna är helt splittrande i frågan om kollektivtrafiknära företagande.

Etiketter: , ,