torsdag, augusti 05, 2010

Missnöje med MP's vänstervridning

De Miljöpartister jag känner är till största del vad jag skulle beskriva som allmänborgerligt orienterade. De är överlag hårt arbetande och tänkande människor som tycker att individen ska ha större både inflytande och ansvar för sitt liv och att staten ska blanda sig i så lite som möjligt.

Marxistisk klassanalys är dem ganska fjärran och nyheter om hur facket utsätter småföretag för övergrepp upprör dem lika mycket som någon annan företagarvänlig liberal.

Möjligen har utsikten om att få ingå i en regering - och sålunda få riktig makt över delar av den svenska politiken - förlåtit en hel del flagranta principbrott. Skolors frihet, arbetsrätten och hushållsnära tjänster är exempel på sådant som offrats på kompromissandets altare.

Det är inte bara rent praktiska sakfrågor som krockar när samarbetet ska formas med folk som föredrar diktatorn Castro framför folkvalda presidenter.

Den rödgröna tilltänkta koalitionsregeringen är tänkt att ledas av Socialdemokraterna - statscentralismens heliga moder. Något som rimligen måste krocka med den sunda statskritik som åtminstone fram tills nu genomsyrat Miljöpartiets väsen.

Det är därför kanske inte så förvånande att Miljöpartiet drabbas av ett nesligt massavhopp i Botkyrka. Där går 25 miljöpartister ur kollektivt och ska istället arbeta för en valseger för Alliansen. :-)

Jag tror att de kommer att finna en god meningsfrände i Stina Berge (C), aktiv i Botkyrka och riksdagskandidat i Stockholms län.

Etiketter: ,

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

http://op.se/ettan/lokalt/1.1964808-centern-i-ange-har-fatt-nog

5:31 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Hahaha... Anar man en viss frustration? :-D

11:06 fm  

Skicka en kommentar

<< Home