fredag, september 17, 2010

Bra debatt på flera sätt

Alliansen vann stort kvällens utfrågning i TV4 som faktiskt blev bättre än vad jag hade vågat hoppas på, efter de separata blockutfrågningarna igår och i förrgår.

Visst håller väl kanske inte frågeställarna tillräckligt hög kompetensklass. Åtminstone framstår det inte så. Men ett mycket positivt inslag var när partiledarna fick leverera sina visioner om Sverige 15 år fram i tiden.

Lite småtrevligt också när partiledarna skulle berätta om motståndarnas positiva sidor, även om Peter Eriksson inte verkade fatta uppgiften riktigt, utan kritiserade Maud.

Maud Olofsson var oslagbart bäst på att visionera och var riktigt bra genom debatten, men hela Alliansen var på hugget och levererade. Statsministern fortsätter att hålla hög klass och såväl Jan Björklund som Göran Hägglund fick in ett par riktiga klockor vardera.

Lars Ohly var inte alls lika vass som han varit på senaste tiden, utan framstod som sur och ilsken. Man ska också vara medveten om att det kanske inte bara är bra på totalplanet när Lars Ohly drar ner vänsterapplåder.

Mona levererade någorlunda, men fick inte riktigt fart på de slagkraftiga replikerna ikväll.

Peter Eriksson var katastrofalt dålig. Han fick inte in en enda poäng som jag såg i alla fall. Allvarligt talat: riktigt pinsam. Svårt att tänka sig att metallare kan förlika sig med tanken på att rösta på ett alternativ som omfattar Peter Eriksson som en väsentlig del.

Fast det bästa av allt med debatten var att jag fick se den tillsammans med en god, men mörbultad, vän! :-)

Etiketter: , ,