tisdag, september 14, 2010

"Bevara Sverige svenskt"

Anders Johnsson skriver idag på DN Debatt en klockren artikel om att det riktigt svenska till stor del består i öppenhet mot omvärlden.

Idas sommarvisa är tonsatt av en Tjeck, det svenska kungahuset "har inte tillförts en droppe svenskt blod" sedan 1818. En lång rad svenska näringslivssuccéer har skapats av invandrare:
  • Abba
  • Ballograf
  • Beckers
  • Bukowskis
  • Bonniers
  • Gleerups
  • Cloetta
  • Marabou
  • Felix
  • Findus
...är bara några exempel.

Om du älskar Sverige och värnar det svenska kan du inte rösta på Sverigedemokraterna. Ett parti som motarbetar en så viktig del i det som gör Sverige svenskt.

Läs artikeln. Intellektuell feel-goodläsning! :-)

Etiketter:

1 Comments:

Anonymous Anders said...

Jag håller helt både dig och artikelförfattaren om detta. Men samtidigt är det ju något som pågår i vårt samhälle. En ganska läskig kulturrelativism som långsamt sprider sig.

Samtliga politiska partier säger sig idag stå för jämställdhet. En del går så långt som att skuldbelägga alla män för mäns våld mot kvinnor. Vi har sedan barnsben fått oss itutat att kvotering är en fullt rimlig åtgärd, åtminstone att diskutera.

Samma politiska partier med företrädare tycker sen att det är alldeles utmärkt med skolor där pojkarna och flickorna inte får äta lunch i samma matsal. De ordnar så att badhusen vid vissa tidpunkter stängs för män. De ser inga problem med att sätta upp skärmar i klassrummen så att männen inte behöver se kvinnorna. För mig, och väldigt många, krockar detta. Det strider mot allt som vi fått lära oss om ett bra och rättvist samhälle. Och mot det står andra politiker och tjafsar om procentsatser upp eller ner i sjukersättningen.

Och eftersom bara ett enda parti över huvud taget vågar ta upp frågan så förstår jag att de samlar röster. När ska någon liberal kraft våga säga ifrån mot detta?

Det blir inte bättre av att samtliga politiska partier sen med en dåres envishet hävdar flyktingmottagningens positiva ekonomiska effekter, för att i nästa andetag kräva att alla kommuner "hjälper till", "delar bördan" och anklagar USA för att ta emot färre irakier en enbart Södertälje. Det går liksom inte ihop. Vilken liberal kraft blir först med att förklara dessa samband så att folk begriper och förstår?

Jag är ingen sd-väljare och kommer aldrig att bli, faktum är att jag i år för första gången kommer att lägga en centerröst, men så länge de politiska partierna är mer benägna att diskutera sd som parti och tävla i avståndstagande mot dem än man är att diskutera deras frågor (som bevisligen engagerar en hel del människor) så förstår jag att partiet växer.

7:13 em  

Skicka en kommentar

<< Home