söndag, september 12, 2010

En vecka kvar - nu måste vi kämpa på!

Dagens SIFO tas emot med blandade känslor. (C) backar, medan Alliansen som helhet utökar ledningen gentemot de rödgröna. En opinionsundersökning är bara en opinionsundersökning och sammanlagt - i poll-of-polls - så är utvecklingen mycket positiv för Centerpartiet. (SVT's valwebb har en jättebra tjänst för ändamålet.)

Hos sossarna råder två känslor: uppgivenhet och panik. (Förutom Jytte Guteland som tycker att allt går toppen.) Uppgivenheten märks i valstugorna. Medan stämningen är god och intresset högt hos oss kan man inte låta bli att slå en blick då och då till sossarnas stuga där stämningen med god vilja kan beskrivas som avslagen.

Detta bekräftas också i Aftonbladet där socialdemokratiska valarbetare kommenterar det svaga intresset. En intressant förklaring till att det går dåligt för sossarna är att "folk har fått det för bra". Eh... ja, det är väl bra? :-)

Bilden är tagen kl 17 i fredags. En tid då en massa folk är i rörelse på stan och ett bra tillfälle att snacka med väljare. Då är det i det närmaste tomt i s-stugan på slussen. Igår eftermiddag - en lördag en vecka innan valet - med lika mycket folk ute på stan, höll s-stugan stängt!

Övertrampen är så många att de nu är oräkneliga. Valfusk i anslutning till förtidsröstning är rutin och de rödgröna håller - där de fortfarande har möjlighet - propagandafester för skattebetalarnas pengar. Partistödet och de hundratals miljoner som LO pytsar in räcker tydligen inte, utan nu tar man även pengar som skulle gått till vård, skola och kollektivtrafik för att låta Mikael Wiehe försöka få väljarna att förstå att de har fel som inte vill ha socialism.

Trots att de flesta LO-medlemmar föredrar Reinfeldt framför Sahlin kan man läsa om att LO nu öser in (fler) miljoner i S-kampanjen för att försöka köpa sig regeringsmakten. Lycka till med det...

Etiketter: , , , , , ,