söndag, september 12, 2010

Kvällens stora TV-händelser

Ikväll blir det att bänka sig för magnifik och lärorik TV-underhållning. Först på webben klockan 19 då Federley-TV's tredje avsnitt går av stapeln. Gäster ikväll är, förutom jag och ETR, kloka och vackra Maria Ludvigsson och radiomannen Roger Nordin.

Sedan tänker i alla fall jag sitta kvar i soffan och slå på old school-tv'n kl 20 för att se statsminister Fredrik Reinfeldt möta oppositionsledaren Mona Sahlin i ett magnifikt tungviktsmöte där allt står på spel.

Läget är sådant att Reinfeldt egentligen bara behöver jabba sig igenom bataljen. Spela säkert, utan att för den skull bli defensiv och på så vis ge Sahlin chans att kunna styra matchen. Mona Sahlin har hittills i valrörelsen lidit en lång rad poängförluster och det finns bara ett sätt för henne att vinna idag - gå på knock.

Hon måste få in en slagserie som får statsministern ur fattning för att sedan leverera stjärnsmällen som behövs för att vända utvecklingen.

Har hon styrkan? Har Reinfeldt några blottor som Sahlin kan hitta ikväll? Hur mycket kraft kan hon uppbåda efter all motgång? Kan hon ladda om och gå upp i ringen med tron att hon kan vinna? Något som är alldeles nödvändigt för att så ska kunna ske...

Sjukt spännande för varje politiknörd!

---

Update: Tekniken havererade totalt för Federley-TV idag, så det blev helt enkelt inget. Men vi hade trevligt i soffan ändå och kollade på duellen mellan statsministern och Mona Sahlin. Jag tycker dessutom att den senare var oväntat bra. Statsministern vann, men det var inte med många poäng. Tappert jobbat av en Mona i motvind.

Etiketter: ,