torsdag, februari 22, 2007

Den heliga fackföreningsrörelsens kyrka

En tidning som numera ingår i den dagliga läsningen är Arbetet. Seriöst. Det är en bra tidning.

Politiskt givetvis helt åt fanders och analyserna är ibland hårresande vänstervridna, men det gör liksom inget, eftersom man inte hymlar om det.

Man gör aldrig anspråk på att vara opartisk, men trots det jag hittar ofta artiklar som jag absolut inte har något att invända emot när det gäller vinkel. Exempelvis sådant som handlar om yttrandefrihet och andra mänskliga rättigheter. Då och då hittar man dock exempel där man sparkar bakut.

Idag såg jag att man hade en undersökning om vem som just nu "hetsar" mest mot facket. Det är ett konstigt ordval och det visar att fackföreningensrörelsen nu fått en osunt upphöjd status i vårt samhälle. Vissa saker FÅR man inte ifrågasätta eller ens diskutera. Så var det med kristendom förr, så verkar det vara med facket nu.

Wanja Lundby-Wedin, Erland Olausson och andra av arbetarnas förkämpar har blivit vår tids prästerskap, vars renhet och rättrådighet inte kan befläckas med enklare människors okunniga och fåfänga anspråk på att kunna ha en åsikt i sådant som gäller arbetsmarknaden.

Och just det. Djävulen själv, Fredrick Federley leder läsarnas lista över fackets fienden (39%). Före den annars så förhatliga motparten, Svenskt Näringsliv (38%) Före den hela den borgerliga regeringen, med sådana vänsterhatikoner som Maud Olofsson och Carl Bildt (16%). Före alla andra kandidater, såsom exempelvis hela storfinansen, riksbanken och Timbro (7%).

Ja, vad säger man? Grattis Fredrick! :-)

Etiketter: ,

3 Comments:

Blogger Federley said...

Tack o tack! Jag är lite som ett franskt helgon som slåss mot den store fienden britterna eller varför inte ett annat som slåss mot en drake?

3:04 em  
Blogger Jorden & Arbetaren said...

Jo, om Jean Dárc kunde besegra britterna genom att blåsa upp sig själv, så finns viss likhet. Du liksom St:Goran, fäktas mot inbillade sagomonster. Resten av världen småler...

11:54 em  
Blogger Job said...

Arbetaren, inte Arbetet.

Arbetet var en morgontidning med säte i Malmö som utgavs i Skåne från 1887 fram till år 2000. Ledarsidan var socialdemokratisk.

Arbetaren är en syndikalistisk veckotidning som ägs av Sveriges arbetares centralorganisation, SAC, och har getts ut sedan 1922.

1:31 em  

Skicka en kommentar

<< Home