onsdag, maj 23, 2007

Blockaden kan ha varit oproportionerlig

Man kanske kan kalla det en halv seger. Fackens PR-maskinerier rullar ut sin tolkning och verkar glädjas något alldeles enormt över den exempellösa framgången som generaladvokatens uttalanden implicerar.

Men som bland andra Bloggen Bent uppmärksammar finns det också en betydelsefull skrivning om proportionalitet i konflikter. Det är dynamit och innebär faktiskt en STOR förändring för maktbalansen på arbetsmarknaden. Koolt.

I höst kommer ett slutligt avgörande i EG-rätten och det är väl mot bakgrund av dagens nyheter inte så troligt att Laval un partneri vinner, men kan detta leda till en proportionalitetsprincip för konflikträtten känns det som en liten seger ändå!

Etiketter: ,

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jo, men eftersom det inte finns någon lag som styr det här området i Sverige, så har Byggnads redan vunnit. Ingen kommer att rätta sig efter den slutliga domen. Det som facket säger är det som blir "lag".


Det finns anledningar till att Sverige saknar lagstiftning på det här området. I laglöst land vinner den som har störst muskler.
----------------------------------
"Gärna företagande - men först en rejäl miljard cash i bakfickan"

12:09 fm  
Blogger Johan, PL&C said...

Jo, jag håller med.

Maktbalansen på arbetsmarknaden är alldeles åt fanders. Facket kan välja att krossa ett företag (laval un partneri, wild'n'fresh, t ex), men företag kan inte göra någonting... Inte ens arbetsgivarorganisationer kan göra någonting utan att gravt skada företaget eller företagen som dras in i en konflikt.

8:33 fm  

Skicka en kommentar

<< Home