söndag, maj 04, 2008

Ökad invandring bra för Sverige!

Philippe Legrain skriver idag en debattartikel i DN om resultat från en rapport han har tagit fram på uppdrag av Globaliseringsrådet. Och slutsatserna är föga förvånande:

Ökad invandring är på det hela taget en mycket god affär för alla inblandade.

Dessutom är det moraliskt fel att ha en politik som hindrar människor från att bo där de helst vill, oavsett om man råkar vara född där eller inte.

Sopprötter, rasister och delar av vänstern är skeptiska mot ökad rörlighet över gränser, men det är en obefogad skepsis. I alla fall när den vilar på ekonomiska bevekelsegrunder.

Visst finns det praktiska frågor att lösa, men det handlar egentligen inte om själva invandringen... Den är toppen! :-)

Etiketter: ,

24 Comments:

Anonymous Anonym said...

moraliskt fel att hindra människor från att bo där de själva önskar?

well, det låter ju bra, men hur har du tänkt att en slopad reglering av invandringen skulle se ut?

2:06 em  
Blogger Unknown said...

Enkelt, fri invandring, inga bidrag, släng ut de kriminella.

2:46 em  
Blogger Unknown said...

Nej, invandringen är inte toppen! Den är en dröm, som inte gäår att förverkliga, när Sverige ensamt skall ta emot dessa strömmar av människor, så fort det blir problem i ett avlägset land.
Det vore en bättre verklighet, om krav att integrera sig, ställdes på de som anländer, krav på språkutbilning och anpassning till våra lagar. Då först skulle vi ha en chans att splittra upp de hundratusentals invandrare, som nu bosätter sig in enklaver (ghetton) som Södertälje, Rosengård m.fl otrevliga områden. Arbetslöshet, kriminalitet och stenhård segregation... detta är inte vad jag tycker är "toppen"

4:32 em  
Anonymous Anonym said...

(I slutändan handlar invandringen om svenskarnas egna behov och egennytta. Det skriver forskaren Philippe Legrain)..
Ja nu har det dykt upp ännu en struntpratare, ren gallimatias,
en förädare som försöker sätta länder i kaos och anarki.

4:36 em  
Anonymous Anonym said...

Jomenvisst, serru...

Det Professorn säger är att invandring är perfekt...när det inte är några problem med integration och annat.

Nå, vi har alltså en del problem med integration, motivering, placering mm, och mellan raderna kan man läsa det de flesta redan förstått. Så länge vi inte löst hur vi ska få in dem i det svenska samhället så är de faktiskt en minuspost i budgeten.

Vad bra att han jämfört somalier i sverige och USA. Undrar hur många somaliska FLYKTINGAR som hamnat i USA. Noll? En? Två? I USA måste man arbeta för att överleva så att det fåtal som kommit dit lyckas är inte så hemskt konstigt...

5:46 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Jag misstänker att några av kommentatorerna här inte gillar invandrare, helt enkelt och det är naturligtvis tillåtet. (Även om jag personligen tycker att det är en fnoskig hållning.)

Med Legrains artikel torde åtminstone argumentet om att invandringen skulle kosta ett samhälle en massa pengar vara vederlagt.

Invandring är en bra affär. Om man sedan inte önskar den tillväxt och den välfärd invandringen för med sig eftersom man ogillar vissa hårfärger, kryddor eller dialekter får man väl stå för det.

6:25 em  
Anonymous Anonym said...

Så västvärlden och Sverige ska fortsätta gå i spetsen ochexploatera de länder som de först plundrat ut för att sedan erbjuda dem modernare slavjobb, dvs. skitjobbet som svenskarna själva känner sig alldeles för fina för att utföra. Det är cynism på högsta nivå. där till anses västvärlden också att den som ska utföra skitjobbet ska vara tacksam.

Nej, lämna omedelbart tillbaks det som orättfärdigt s t u l i t s från mindre bemedlade länder. Och sluta vara så skenheligt hycklande.

Detta ställningstagade är på intet sätt främlingsfientligt. Det är medmänskligt, solidariskt. Långtifrån den plundringspolitik borgarna förespråkar. Sluta omgående att exploatera klass, ras och kön för att fortsätta göda girigheten. Nu får det vara nog!

Anna

8:38 em  
Anonymous Anonym said...

Typiskt idiotiska liberaler att propagera för fri invandring, utan att för ett ögonblick fundera över de sociala konsekvenserna, både för de invandrade och de som redan bor här. Liberalerna är de nya rasisterna. Tönten som driver den här bloggen har förstås bara sett invandrare på tv.

10:02 em  
Anonymous Anonym said...

Det är skillnad på invandrare och invandrare. Arbetskraftsinvandring är lönsamt, om det inte leder till lönedumpning. Däremot flyktinginvandringen till Sverige är inte lönsam. Många invadrare som kommer nu är analfabeter eller har låg utbildning. När det inte ställs några krav plus att svensk välfärd är väldigt skenerös blir det dyrt.

10:53 em  
Blogger Daniel W said...

Det är skrämmande låg nivå på den här diskussionen, från alla håll.

Legrains debattartikel är sjuk.

Enligt Legrain så kan invandringen rädda välfärdsstaten. I så fall vore jag nog emot, men Legrains ord är tommma, så vi behöver nog inte oroa oss.

Jag är för arbetskraftsinvandring men inte alls av Legrains hemska anledningar.

Att vi ska ha nån som tar hand om oss när vi är gamla och att vi inte vill tvinga våra svenska barn till det jobbet och därför borde importera fillipinsk arbetskraft är ett så sjukt synsätt så jag tappar andan. Argumentationen kanske är riktad till de som är rasister, jag vet inte.

Sjukt är det i alla fall.

Sen är det lite goddag yxskaft-känsla över den här debattartikeln, det har talats om mörkerläggning och att invandringens konsekvenser inte diskuteras.

Just den här veckan kanske det vore läge att lägga in en debattartikel som var åt det vetenskapliga hållet och inte totalflummig propaganda.

Det är läskigt det här, det kan ju bara vara SD som vinner så länge diskussionen är sån här.

1:25 fm  
Blogger Daniel W said...

I teorin är det nästan helt självklart att invandring är bra.

I praktiken är det ju inte mycket som funkar.

Jag hade en kille från Tajikistan som jobbade hos mig. Han bodde tillsammans med tolv andra män i en etta typ och han undrade hur han skulle hitta en bostad.

Jag skäms som svensk. Vad fan håller vi på med? Vi är så jävla taskiga mot invandrarna.

Visst kan man titta på Usa och andra länder där invandringen funkar hur bra som helst. Men att sen helt okritiskt tänka sig att det funkar i Sverige är så dumt så dumt.

1:58 fm  
Blogger Ola Berg said...

Anna: Vilken exploatering? Vad kan vi lämna tillbaks?

Sverige har framför allt ett produktionssystem som många andra länder saknar. Vi producerar (inte stjäl eller exploaterar) på ett förnuftigt sätt. Inte minst handlar vi av varandra. Vi köper och säljer.

Att köpa och sälja ger välstånd och en nettovinst för alla inblandade, köpare likaväl som säljare, arbetare likaväl som kapitalägare (som i Sverige i mycket hög grad är samma personer).

Men vi behöver fler. Vi är lite för få. Ju fler som kommer och arbetar, desto fler kommer att få arbete, desto rikare kommer vi alla att bli (oavsett ras, kön, etnicitet osv)

11:52 em  
Anonymous Anonym said...

Jag undrar vilken planet många av de som har skrivit ett inlägg här kommer ifrån. Många verkar tro på politisk retorik och propaganda!

8:42 em  
Anonymous Anonym said...

Kommentarer som "Invandring är en bra affär." är ju bara skrattretande. Den enda ekonomiska faktor som går med plus är att man slipper skolningskostnader för vuxna invandrare. Men räknar man sedan alla minus som finns i mångkulturens tecken så går det inte ihop.
Det var förresten ett jäkla gnäll om ekonomi, vem bryr sig om det. Tänk på vår moral istället. Är moralen bra, blir även ekonomin bra.
Och varför är det ingen som tänker på känslorna som även de går i mångkulturens tecken. Hur känner en tjej som blivit gruppvåldtagen? Hur känner en fjortonåring som precis blivit rånad av ett av alla "ungdomsgäng"?
Varför ska allt handla om ekonomi?

Mvh
Robert

7:40 em  
Anonymous Anonym said...

Ärligt talat, jag ska berätta hur det ligger till, av all min kunskap, visst den kanske inte är på topp, men jag vet hur samhället funkar, jag är själv ungdom, vet exakt vad som händer och sker på gatorna ! Sverige som ni tror, "DET PERFEKTA LANDET", "Världens bästa land", "Alla har de så bra här i sverige". Men fuck you, jag är ingen rasist, men ska säga exakt vad som händer ! Invandringen ökar och ökar, allt fler och fler kulturer möts. Visst många kommer bra överrens medans andra inte gör det. Svenska samhället består utav många olika kulturer som sagt. Många gillar det, andra inte. TILL SAKEN, det som händer är att fler och fler gäng bildas, fler och fler bråk bildas, allt mer och mer droger förs in i det svenska samhället, där av den höga brottstatistiken. Kollar man på statistiken så ser man vad det är för folk som oftast begått brott och blivit straffade för det! Ta en titt själva, My pleasure.. Jag kan säga så här, att här jag lever, är samhället på väg utför, det blir värre och värre. Jag kan även säga, Jag har sett mycket, o då menar jag MYCKET värre samhällen / förorter / städer, här i Sverige, än det jag själv bor i ! Vill att ni som inte riktigt tatt er en titt ut på gatorna än gör det. Helst INTE på eran kontorstid när ni sitter med era feta arslen på en stol och tittar in i en dataskärm. Utan gå ut en kväll och ta er en kik :) hoppas ni njuter av våldet / kriminaliteten ! Ni anar inte, ett krig är på väg, Jag bara vet det. Skratta åt mig, Skratta lika mycket åt mig den dagen ni står med händerna i fickorna o inte vet vad ni ska göra. Kolla bara på försvaret här i Sverige, tss, så skrattretande. Vi vill bli sedda som: "VÄRLDENS BÄSTA LAND" SWEDEN, mums.Varför? jo för att dom invandrare vi plockar in, dom vi hjälper så bra ! Dom ska vi en dag få hjälp utav, om det skulle bli krig i lilla Sverige. UNDERBART :D se er själva omkring, ärligt talat, tror ni allvarligt på att vi här i Sverige skulle få hjälp uatv T.e.x landet Iran, om det skulle bli krig här ? Jo visst, då kan vi fly Iran o va säkra där. Säger vi, (bara ett exempel). Men tänk er själva, kliv av planet, få en kula i pannan, gonatt :) yes, jag älskar Sveriges sätt att tänka... Men ärligt talat, tror ni att vi hade blivit lika bra behandlade i deras land? Tror ni att våran Kultur hade funkat där? tro det isåfall. Men titta er själva i spegeln imorn, skratta åt kommentaren ni läste. Sen vill jag att ni skrattar åt mig den dagen kriget kommer :D hare bra alla trevliga människor...

12:23 fm  
Anonymous Anonym said...

DET ÄR EN SKAM ATT SVERIGE BLIVIT BAJSAT PÅ. SVERIGE ÄR TILL FÖR DET VITA FOLKET! SD 2010

4:12 em  
Anonymous Anonym said...

VIT MAKT SVARTSKALLE MAKT!

9:57 fm  
Anonymous Anonym said...

jävla rasse svennar VI BLATTAR TAR ÖVER. vi kommer våldta era svenska slynor

9:58 fm  
Anonymous Anonym said...

Vänta bara tills sd tar över då kommer du och din familj kanske behöva bli hemskickade till dit hemland för att du har våldtagit våra "svenska slynor"

1:21 em  
Anonymous Anonym said...

Det är konstigt att när det kommer främmande djur och växter hit så hotas mångfalden. Men kommer det främmade människor hit så berikas mångfalden. Hur kan det vara så?
Mångfald uppkommer när djur och växter isoleras, då tar livet olika riktningar beroende på habitatet. Austrlien har sina djur och växter, Sydamerika sina m.fl.
Kommer det mycket invandrare hit så kommer mångfalden i Sverige att försvinna och det blir en sörja av alltihop. Blandar man all världens folk, så blir ju alla lika tillslut.
Swampsnake

11:14 fm  
Anonymous Anonym said...

Det är konstigt att när det kommer främmande djur och växter hit så hotas mångfalden. Kommer det främmade människor hit så berikas mångfalden. Hur kan det vara så?
Mångfald uppkommer när djur och växter isoleras, då tar livet olika riktningar beroende på habitatet. Austrlien har sina djur och växter, Sydamerika sina m.fl.
Kommer det mycket invandrare hit så kommer mångfalden i Sverige att försvinna och det blir en sörja av alltihop. Blandar man all världens folk så blir ju alla lika tillslut.

11:14 fm  
Anonymous Anonym said...

Det är konstigt att när det kommer främmande djur och växter hit så hotas mångfalden. Kommer det främmade människor hit så berikas mångfalden. Hur kan det vara så?
Mångfald uppkommer när djur och växter isoleras, då tar livet olika riktningar beroende på habitatet. Austrlien har sina djur och växter, Sydamerika sina m.fl.
Kommer det mycket invandrare hit så kommer mångfalden i Sverige att försvinna och det blir en sörja av alltihop. Blandar man all världens folk så blir ju alla lika tillslut.

11:15 fm  
Anonymous Anonym said...

Det är konstigt att när det kommer främmande djur och växter hit så hotas mångfalden. Kommer det främmade människor hit så berikas mångfalden. Hur kan det vara så?
Mångfald uppkommer när djur och växter isoleras, då tar livet olika riktningar beroende på habitatet. Australien har sina djur och växter, Sydamerika sina m.fl.
Kommer det mycket invandrare hit så kommer mångfalden i Sverige att försvinna och det blir en sörja av alltihop. Den svenska identiteten kommer att försvinna och ersättas av något obestämbart. Blandar man all världens folk så blir ju alla lika tillslut. Det kommer att bli en likriktad värld.
Swampsnake

11:22 fm  
Anonymous Anonym said...

Fuck you äckliga blattehora, jag ska skära halsen av dig och din familj och sen skicka tillbaka er dit ni kom i från!

1:59 fm  

Skicka en kommentar

<< Home