söndag, maj 25, 2008

Miljön ska vårdas för människornas skull!

Mitt förhållande till Miljöpartiet blir allt mer komplicerat. På senare tid har jag nöjet att samtala med några miljöpartister, som visat sig ruggigt vettiga, kunniga inom framförallt miljöfrågor (men även mycket annat politiskt), och de har till och med visat sig ganska liberala.

Till och med när det gäller ekonomi och marknad.

Man inser marknadsekonomins förtjänster och vill tillämpa den på framförallt miljöpolitiken och då tror jag bara att det är en tidsfråga till att hämningar när det gäller andra politikområden lossnar.

Men så finns ju dessa riktiga blådårar.

Läser på HAX' blogg om en jeppe som på fullaste allvar motionerar om att Sverige ska minska sin befolkning för att rädda miljön.

Bernt Eklund, som motionären heter, är vad man kan kalla för en ekofascist.

Nästan mer förvånande är det minst sagt milda avslag partistyrelsen yrkar.

Om en övergång till förnybara bränslen sker, och att konsumtion av prylar får ett slut, tycker partistyrelsen ändå att människor kan få finnas.

Anser man att människor är ett miljöproblem har man inte bara åt helvete fel. Hur fan hade Bernt tänk sig att det skulle gå till? (Barnbegränsning? Invandringsbegränsning? Förintelseläger?)

Bernt kan kanske möjligen ändå glädja sig åt att den tillväxtfientliga politik som alltför många miljöpartister fortfarande förespråkar, i praktiken skulle innebära en befolkningsminskning genom hunger och fattigdom (och emigration, naturligtvis).

Etiketter: , ,

2 Comments:

Blogger Ol' Dirty $venne said...

Precis som man nästan börjar gilla mp, kommer de med nå't sån't här...

Jag googlade lite på detta igår. Tyvärr kunde jag i princip bara hitta HAX:s inlägg i ärendet. Massmedia rapporterar helt enkelt inte om såna här vansinnigheter.

Sannolikt för att förslaget röstades ner.

Men det förtjänar att uppmärksammas ändå! Som du säger: Det finns bara tre sätt att genomdriva förslaget, och alla tre är helt uppåt väggarna. Partiet borde ställas till svars för hur de kan hysa sådan fascism - för det är precis som du påpekar exakt vad det rör sig om - inom partiet.

Men i dagens debattklimat med klimathysteri och skuldbeläggning av allt som skänker människor glädje här i livet, kan man väl knappast förvänta sig något sån't.

9:45 fm  
Anonymous Anonym said...

Finns ju argument i frågan..
Ta en snabbtitt på storleken av jordens befolkning:
http://www.ugglan.educ.goteborg.se/jordens_befolkning.htm
Inom "vissa grupper" är ju 6-10 barn ett måste, inte minst för att hålla kärringen på mattan, tidigare var det ju mera en "pensionsförsäkring" när man blev gammal och inte orkade arbeta på fälten. Allt detta grundas ju på en rel hög barnadödlighet förekom.
Så inte idag, den minskar och det ses som ett framsteg!
Tekniskt så ökar jorden ickeproduktiva befolkning, snabbt..
Hur många svenskar skulle överleva på vad naturen ger mer än en vecka??? Vintertid?? Både pga kunskapsbrist och brist på därtill lämpad fysik. Personer i 100-150kgs klassen är inga bra försörjare om man ska leva på vad naturen ger!
Kan ta upp hur många exempel som helst inom området.
Detta var inget snällt inlägg heller - vill bara peka på att det finns en annan sida av verkligheten.

11:52 fm  

Skicka en kommentar

<< Home