måndag, juli 07, 2008

Plug in-hybriden - snart i ett eluttag nära dig

Det finns två länder i världen som är särskilt framstående när det gäller miljöteknik. Sverige och USA. När dessa två samverkar finns goda förutsättningar för att resultatet blir dynamit!

Idag berättar näringsminister Maud Olofsson tillsammans med USA's biträdande energiminister Alexander Karsner på DN Debatt, om den gemensamma forskningssatsningen på plug-inhybrider.

Detta är välkommet. Elfordon som kan laddas och drivas på ett effektivt sätt kan öppna upp helt nya möjligheter till billiga och miljövänliga transporter och därmed skapa en välkommen tillväxtinjektion i alla delar av världen, men också i synnerhet i Sverige och USA, där tekniken utvecklas och kommer att ägas.

Är på plats i Almedalen och ska nu kl 10 ner till Visby Hotel där Centerpartiet har miljöseminarium. Ska passa på att uttrycka min glädje över detta till näringsministerns närmaste då. :-)

Etiketter: , , ,

1 Comments:

Blogger Unknown said...

Vad kan man säga annat än äntligen!

Hoppas bara att bilindustrin hakar på! Här har vi då alla ett ansvar att i sann marknadsekonomisk anda se till att det finns en efterfrågan ;)

7:11 em  

Skicka en kommentar

<< Home