torsdag, augusti 07, 2008

Att erkänna misstag är större än att aldrig göra dem

Jag säger som Gert Fylking: Äntligen!

Statsministern öppnar för diskussion i FRA-frågan. Antagligen var det måndagens artikel med de moderata kommunpolitikerna som fick bägaren att rinna över.

Det är ju bekant att folkpartiet för en intern debatt kring ämnet.

I Centerpartiet pågår ett arbete med att hitta alternativ för att möjliggöra en effektiv underrättelseverksamhet utan massavlyssning. 29 Augusti kommer en hearing äga rum som behandlar just tekniska alternativ som kanske kan lösa problemet. SVT 24 kommer att sända det hela.

Det verkar ta mig tusan som att det faktiskt KAN hända något positivt i den här soppan.

Etiketter:

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det här är ett taktiskt drag för att splittra de sex folkpartisterna så att de tänker på annat än att samarbeta med s-v-mp. Det framgår av medias rapportering att det fortfarande handlar om all kommunikation som korsar Sveriges gränser ska överlämnas till FRA för behandling.

Allan Widman (fp) och Erik Ullenhag (fp): "Folkpartiet är enligt honom det enda allianspartiet som i nuläget kan tänka sig att förändra det liggande förslaget.

- Min förhoppning är att de andra allianspartierna kommer att bli det också.
Kravet på att det ska finnas en brottsmisstanke för att avlyssning ska tillåtas har hörts från flera håll. I majoriteten av signalspaningsfallen går det inte att tala om brottsmisstankar, säger Allan Widman,som är ledamot i riksdagens försvarsutskott.

...

- Jag ska lyssna noggrant på hur Camilla och Birgitta resonerar kring brottsmisstanke, säger Erik Ullenhag.

- Det är klart att när det gäller delar av FRA:s verksamhet är det svårt att tänka sig en sådan."

Låt er inte luras! Det har hänt en gång tidigare.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=812157

5:13 em  
Blogger Lars-Erick Forsgren said...

Jag är mkt skeptisk till Reinfeldts uttalande. Mest bara slingrande för att lugna oroliga, men utan att lova något konkret.

Regeringen har låtit sig manipuleras av FRA-byråkraterna. Partiledarna tycks ha sovit och glömt sina fina principer om integritet. Och nu vill de inte erkänna det.
De kommer att göra ngn smärre kosmetisk ändring, inte mer. Dvs om inte opinionstrycket fortsätter, och vi fortsätter att stödja de FRA-kritiska.
Se min blogg den 6 aug,
http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2008/08/fra-lagen-byrkratins-seger.html Och även min kommentar idag 7 aug.

Vi får inte tro att vi kan slappna av.

7:20 em  

Skicka en kommentar

<< Home