måndag, mars 23, 2009

Hagfors kommun i TV3's lyxfällan?

Strålande initiativ! Hagfors kommun har stora ekonomiska problem och den socialdemokratiska kommunledningen verkar med i det närmaste kuslig precision leta upp varje möjlighet till usla affärer i stället för att ägna sig åt kommunal kärnverksamhet.

Kommunen är alltså anmäld till TV-programmet "lyxfällan", i vilket överkonsumerande människor får sig en rejäl duvning i hur man hanterar sin ekonomi.

Kommunalrådet Mikael Dahlqvist (S) tycker inte att det är en bra idé. De ekonomiska problemen beror enligt honom på regeringen.

Nästa härliga kommunprojekt som Mikael Dahlqvist driver är att köpa en slalombacke för skattebetalarnas pengar. 2 miljoner vill socialdemokraterna att Hagfors' medborgare genom kommunen ska betala för backen. Till saken hör att samma kommun sålde samma slalombacke för ett två år sedan. För 50 000:-

Men som sagt, det är ju tydligen regeringens fel som inte vill skjuta till pengar till dessa uppenbarligen både nödvändiga och kloka investeringar.

Etiketter: ,

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Är inte det problemet för alla som medverkar i lyxfällan? Att staten inte tar sitt ansvar och hjälper dem?

Skandal att ett program som lyxfällan ska behöva sändas, och dessutom på kommersiell TV. De profiterar på de utsugna två gåner om så att säga...

12:26 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Verkligen. Staten borde fokusera på att göra det möjligt för människor att tjäna pengar, försörja sig och om de gör det bra bli rika.

Avtalsfrihet, rättssäkra institutioner, låga och proportionella skatter, frihandel och bra villkor för företagande vore väl en god början! :-)

2:06 em  
Blogger David Holmberg said...

Känner på mig att det här kommer bli en klassiker.

3:49 em  

Skicka en kommentar

<< Home