lördag, mars 28, 2009

Kan någon Ny Moderat vara snäll att förklara LAS-krameriet

Vill passa på att uppmärksamma Annies tappra kamp för friheten, när det gäller den obegripliga hållning som andra partier verkar ha kring LAS.

Lagen om anställningsskydd skyddar den som redan har jobb sedan länge och därmed både a-kassa och fotfäste på arbetsmarknaden och innebär samtidigt MOTSATSEN för sådana som inte har det. T ex ungdomar och nyinflyttade. Hur kan det vara rimligt? Sjukt.

Dessutom hindrar lagen rörlighet på arbetsmarknaden. I kärva tider tvekar någon med många anställningsår att gå vidare eftersom man då hamnar "sist in" på ett nytt ställe. Detta trots att man kanske skaffat sig kunskaper och kontakter för ett annat jobb med högre produktivitet och därmed möjlighet till högre lön.

Någon som vantrivs på jobbet, som tycker att chefen är en idiot eller som håller på att avlida av tristess undviker att kasta sig ut på arbetsmarknaden av samma skäl.

Företagare som känner behov av en fokusförskjutning av affärsidén för att bättre kunna möta marknadens krav, hindras i sin strävan mot optimal kompetensmix eftersom han eller hon lagligen hindras från att byta ut någon som passade bra för det gamla, men inte för det nya, mot någon som vore mer lämplig.

Att Socialdemokraterna kramar LAS är inget konstigt. De har byggt sin politiska pyramid på att exploatera människors känsla av vanmakt. Att den enda möjligheten till att få vara på ett jobb är att facket i sina hjärtans godhet kräver det av den ondskefulla arbetsgivaren. Det är trist och illa i sig, men som sagt inget konstigt.

Värre är att denna frihetskamp måste utkämpas på två fronter.

Det vore smakfullt om någon moderat någon gång kunde kommentera på något av de 20-tal inlägg om LAS som jag skrivit här på bloggen och försvara och kanske förklara den Nya Moderata hållningen i den här frågan.

Etiketter: , , ,

3 Comments:

Blogger Mary X Jensen said...

jag håller med dig, men är dessvärre inte representant för den officiella moderata hållningen

11:46 fm  
Anonymous Johanna said...

De nya socialisterna

12:28 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Hallå Mary! Tack för kommentaren. Om fler hade lika vettiga åsikter som du vore världen ett bättre ställe... :-)

12:44 em  

Skicka en kommentar

<< Home